Narcisa Suciu si Daria, despre sistemul de invatamant din Finlanda

Narcisa Suciu, celebra cantareata, a emigrat pe cand fiica ei avea 11 ani. Azi, Daria e in clasa a 9-a.

“Cântăreaţa Narcisa Suciu şi fiica ei ne povestesc şocul prin care au trecut când au emigrat938A4359_resize în Finlanda, unde nici excursiile cu autocarul nu costă. Vom descoperi cum au reuşit finlandezii să construiască o societate fericită, în care părinţilor nu le e frică să-şi lase copiii de clasa I să meargă singuri la şcoală. Şi vom compara cu educaţia românească: un sistem putred, aidoma vechii industrii comuniste”, declară corespondentul Ştirilor ProTV, Anca Nastasi.

Narcisa si Daria au vorbit pentru Romania, Te iubesc despre sistemul de invatamant din Finlanda si lipsurile enorme pe care Romania trebuie sa le umple.

„Copiii primesc de la caiete, manuale, creioane, radiere… Toti elevii, studentii, au un pranz gratuit, cu fructe, cu legume cu salata, lapte. Fiecare elev are alocata o suma in valoare de 7580 de euro, pentru un an scolar”, a declarat Narcisa Suciu.

In scoala romaneasca, un refuz e considerat sfidare. In Finlanda, notele sunt confidentiale – elevii nu sunt in competitie cu colegii, ci cu ei insisi. La noi, rusinea unei note proaste strigate in gura mare, e considerata stimulare.

 

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.