Mount Recyclemore. Liderii lumii, statui făcute din deşeuri electronice

mount recyclemore

Mount Recyclemore, o sculptură care îi înfățișează pe liderii G7, și care imita forma celebrului munte Rushmore din Statele Unite, a fost realizată din deșeuri electronice și a fost ridicată în Marea Britanie, înainte de Summitul G7. Lucrarea a fost numită „Mount Recyclemore” ( Muntele „Reciclează mai mult”).

Artistul care a realizat lucrearea, Joe Rush, a spus că speră că va arăta că dispozitivele electronice trebuie să fie făcute mai ușor de reutilizat sau de reciclat. „Trebuie să fie reparabile sau făcute să dureze mai mult, deoarece lucrurile acestea ajung în depozitele de deșeuri”, a spus Rush, potrivit BBC.

Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, peste 53 de milioane de tone de deșeuri electronice au fost generate în întreaga lume în 2019 – cu peste 9 milioane de tone mai mult de cinci ani mai devreme.

Cei șapte lideri înfățișați în „Mount Recyclemore” sunt premierul britanic Boris Johnson, prim-ministrul japonez Yoshihide Suga, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, premierul canadian Justin Trudeau, cancelarul german Angela Merkel și președintele SUA Joe Biden.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.