Emisiunea Acces Direct (Antena 1) ar populariza cazuri de pedofilie

acces direct

Acces Direct, emisiunea tabloid cu care Antena 1 otrăvește zilnic publicul din România, este o campioană a încălcării tuturor regulilor, normelor legale și de bun-simț, scrie Ziarişrii.com.

În ultimii 3 ani, a încasat amenzi de aproape 100.000 de euro de la CNA, a calculat Libertatea. Violența domestică, abuzurile sexuale, cazurile de pedofilie prezentate au scandalizat publicul, dar acest lucru nu îi interesează pe producători și pe patronul Dan Voiculescu.

Acces Direct a primit de la CNA, în anii 2018 – 2020, 18 amenzi și patru somații publice. Amenzile sunt de 460.000 de lei – puțin sub 100.000 de euro (calculat la cursul euro-leu din perioada respectivă).

Cea mai mare amendă, de 100.000 de lei, s-a dat pentru o ediție din serialul “Vulpița”, dar marea majoritate a amenzilor s-au dat pentru încălcarea legilor privind protecția copilului și a dreptului la viață privată. Unele din cazurile promovate de Antena 3 s-au terminat de-a dreptul tragic, cu moarte de om.

Într-o situație, un bărbat a venit în emisiune și a povestit că-și bate și-și amenință cu moartea concubina, dar realizatorii Acces Direct au bagatelizat cazul, numindu-l dragoste cu năbădăi. La câteva luni după aceea, femeia și fiul ei au fost uciși de insul primit în studioul televiziunii lui Dan Voiculescu.

Într-un alt caz, moderatoarea Acces Direct a învățat-o pe o femeie care fugise de acasă, din cauză că era lovită de soț, să se întâlnească din nou cu acesta, pentru a-l lăsa să-și vadă copiii. Biata femeie a dat curs sfaturilor și a fost bătută crunt de individ.

În iunie 2019, moderatoarea Cristina Cioran a invitat în emisiune un presupus pedofil, ale cărui mărturii i-au îngrozit până și pe polițiști. După emisiune, bărbatul a fost dealtfel și arestat.

În mai 2018, CNA a amendat emisiunea cu 30.000 de lei, după ce, timp de patru ediții, s-a dezbătut cazul unei minore rămasă însărcinată, după ce tatăl vitreg a abuzat sexual de ea.

În aceeași lună, Acces Direct a fost amendată cu alți 30.000 de lei, pentru că a abuzat cinic de suferința unor părinți, al căror copil era bolnav de cancer. Moderatoarea și invitații au hărțuit-o cu întrebările pe mama disperată, până când aceasta a avut o cădere nervoasă, iar postul lui Dan Voiculescu a folosit secvențele, difuzându-le în mod repetat.

Exemplele pot continua

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.