Mircea Solcanu: „Din momentul cand el a inceput sa o bata pe mama, eu nu i-am mai spus tata”

Mircea Solcanu, co-prezentatorul “Povestirilor de noapte”, dezvaluie, in exclusivitate pentru ACASA, in cadrul campaniei “Durerea nu este iubire”, clipele dramatice traite in copilaria lui. Inca de la o varsta frageda Mircea a fost martorul abuzului si violentelor la care a fost supusa mama lui. “Mama mea a escaladat geamul, a sarit pe geam… Ala a fost cel mai urat moment din toate bataile, acela cand ea a sarit pe geam. Din momentul cand el a inceput sa o bata pe mama eu nu i-am mai spus tata, i-am spus Solcanu… Imi amintesc ca inca mai aveam patutul acela cu grilaje in care dormeam, deci aveam cam 4 ani. Stiam ce urmeaza dupa felul in care venea acasa. Ne uitam pe geam cand urma sa vina tata acasa si in functie de clatinatura stiam daca va fi scandal sau nu va fi scandal. Cum urmaresti prognoza meteo, asa stateam eu si sora mea la geam si stiam daca va fi sau nu cu bataie. Intra in casa, nu cred ca se schimbau 2-3 vorbe si incepea bataia”, isi aminteste Mircea.

Chinurile unei copilarii traite sub amenintarea bataii au luat sfarsit cand mama lui Mircea a decis sa plece, sa fuga de agresorul ei, sa-si protejeze copiii si sa-si continue viata. “Iar in mometul in care a spus ca divorteaza, atunci ne-a invatat mama libertatea. «Linistea mea si a copiilor mei este cea mai importanta pe lumea asta, iar eu am sa divortez!». Tin minte ca cel mai fericit moment din perioada aia este momentul in care s-a pronuntat divortul si a venit militianul impreuna cu un domn in civil si am ascultat la usa. Si tin minte fraza asta toata viata: «Domnul Solcanu sunteti de acord sa parasiti domiciliul de bunavoie sau trebuie sa aducem organele de politie sa va scoate din casa?» si a zis «Nu, plec de bunavoie!». Si atunci eu cu sora mea am fugit in bucatarie, ne-am luat in brate si am inceput sa sarim in sus de bucurie, a fost un moment fericit, m-am bucurat ca pleaca din casa. Insemna ca s-a sfarsit totul”, marturiseste, cu lacrimi in ochi, vedeta ACASA.
Mircea Solcanu s-a alaturat celorlalate vedete ACASA in incercarea de a convinge autoritatile ca este nevoie de o lege speciala impotriva violentei in familie.

ACASA incepe, din 20 septembrie, de la 16.30, in cadrul “Povestirilor adevarate”, campania “Durerea nu este iubire”, prin care isi doreste sa sensiblizeze opinia publica si sa traga un semnal de alarma asupra unui fenomen, violenta in familie, caruia ii cad prada, anual, sute de mii de romance.
Telespectatorii se pot implica si pot semna, din 20 septembrie, pe www.acasatv.ro, pagina durereanuesteiubire.acasatv.ro. Prin acest demers ACASA isi doreste ca noua lege sa permita politiei sa poata interveni, sa transforme scandalul si bataia domestica intr-o problema a societatii, sa permita autoritatilor sa se poata autosesiza sau sa reactioneze si fara plangere din partea victimei, sa se aplice ordinul de restrictie pentru vinovati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.