Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, pastreaza rigoarea examenului de bacalaureat

Liviu Marian Pop, ministrul interimar al Educatiei, a fost invitatul lui Cristian Leonte in editia din 20 mai a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv de la ora 10.00, la care au mai participat jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) si Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info).

Pregatirile pentru examenul de bacalaureat, intrate in linie dreapta, pentru testarile nationale, problemele referitoare la clasa pregatitoare au fost cateva dintre subiectele sensibile discutate de ministrul Educatiei la “Dupa 20 de ani”.

Liviu Marian Pop este hotarat sa patreze rigoarea examenului de bacalaureat de anul trecut, mai mult, sa instaleze camere de luat vederi pozitionate spre elevi in toate cele 638 de unitati scolare in care se va sustine examenul de bacalaureat.
Ministrul interimar al Educatiei ar avea ce sa le reproseze predecesorilor sai si in ceea ce priveste organizarea bacalaureatului, dar si a clasei pregatitoare care trebuie sa demareze in acest an. Liviu Marian Pop este convins ca nu pot aparea probleme la examenul de bacalaureat, chiar daca timpul ramas pana la inceperea acestuia este destul de scurt. Inspectorii scolari nu vor fi schimbati decat daca figureaza pe listele electorale ale vreunui partid, sustine Pop, care adauga ca, punctul principal de interes al ministerului este “progresul scolar”.

Clasa pregatitoare nu se va amana si va incepe in mod normal, in septembrie, spune ministrul Pop, care observa insa “haosul care a existat la inscrieri”. Licitatia la mobilierul scolar pentru clasa pregatitoare a fost sistata, a spus Liviu Marian Pop. “Fac audit si retrag licitatia. Sunt semnale ca exista probleme”, mai sustine ministrul Educatiei.

“Invatamantul a fost subfinantat vreme de 20 de ani”, afirma ministrul Educatiei, care incurajeaza criteriile de competitie si e de parere ca administratia locala ar putea avea o sustinere importanta in domeniul invatamantului.
Cat priveste scandalul diplomelor de la Universitatea Spiru Haret, ministrul interimar al Educatiei nu s-a decis daca aceasta este o problema ce revine in sarcina ministrului sau este o decizie politica ce trebuie atribuita guvernului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.