Irina Păcurariu îi prezintă pe românii de la Yale şi Princeton

• TVR 1 difuzează episodul trei al seriei „România deşteaptă” luni, 21 mai, ora 21.00

A fost şi a găsit românii deştepţi de la Harvard, Oxford, Columbia, Cambridge şi London School of Economics. În cel de-al treilea episod al seriei de reportaje „România deşteaptă”, Irina Păcurariu descoperă românii de la Yale şi Princeton:

Yale şi Princeton, protagonistele acestui episod, sunt două dintre cele mai elitiste şcoli din SUA. Ele deţin supremaţie absolută în drept – Yale şi matematică- Princeton. Ca să fii admis, mai ales bursier, la una dintre cele două şcoli trebuie să fii excepţional, iar românii care au ajuns acolo sunt cu siguranţă astfel. Princeton, locul unde a ajuns Einstein să desăvârşească teroria relativităţii, a fost ales de olimpici.

Vom cunoaşte câteva dintre cele mai frumoase minţi, mai ales că la Princeton s-a şi filmat „A Beautiful Mind” şi vom încerca să aflăm de ce un doctorand ca Theodor Braşoveanu – care a terminat Summa cum laude cursurile de matematică şi fizică de la Universitatea Vanderbilt din Nashville şi a început să colaboreze cu echipa celebrului accelerator de particule din Geneva – îşi doreşte să salveze comunitatea din Roşia Montană. Sau de ce Alexandra Coclează, fostă olimpică la chimie, o studentă care, de când a ajuns la Yale, nu a reuşit încă să strângă bani pentru un drum acasă în România, are în anul IV de facultate un club de investiţii pe Wall Street”, Irina Păcurariu.

„România deşteaptă” este cea mai nouă campanie a TVR care spune poveştile a zeci de studenţi şi profesori români de la marile universităţi ale lumii. Regulile, grilele de selecţie la aceste universităţi, dar mai ales succesul unor români care au studiat sau continuă să lucreze în universităţi precum Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Berkelay, King‘s College, MIT, Sorbona, Heidelberg, Columbia University, Cambridge, Oxford, cele două mari universităţi din Germania – Ludwig Maximilian şi Universitatea Tehnică, dar şi London School of Economics au fost adunate de Irina Păcurariu în cinci ediţii de câte o oră fiecare.

TVR 1 difuzează reportajele „România deşteaptă” în fiecare luni, de la ora 21.00.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.