Mihaela Călin a descoperit Italia autentică

Timp de zece zile, Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului de la ora 13.00 şi 16.00 al Antenei 1, a călătorit prin Italia:

mihaela calin - italia 3

“Am parcurs la pas străzile mai puţin cunoscute din Milano şi Florenţa, dar şi Massa- Carrera, celebra zona  unde se regăseşte marmura de cea mai bună calitate din lume. Am găsit şi casa în care stătea Michelangelo atunci când venea în Carrera pentru a­-şi alege personal marmura pentru lucrările sale”, spune Mihaela.

În această regiune, a avut oportunitatea să-i descopere pe italieni aşa cum sunt ei de fapt: “m-au primit cu drag în casele lor şi m-au ospătat aşa cum numai ei ştiu să o facă. M-a impresionat mult faptul  că oamenii în vârstă sunt extrem de activi şi, în pofida problemelor economice cu care se confruntă, sunt optimişti, relaxaţi, se strâng în piaţa oraşelului  cu un cappuccino în mână şi se bucură de viaţă”.

Şi Florenţa a emoţionat-o: “este un oraş în care  m-mihaela calin - italia 5am simţit ca într-un film. Hotelul în care am locuit se afla în zona veche a Florenţei şi aveam mereu impresia că trăiesc într-o poveste. Am mâncat cu multă plăcere  celebrul lor preparat, bistecca fiorentina  -realizat din 1,2 kilograme de carne de vită şi care se serveşte pentru două persoane- în restaurantul lui Giani Latini, un bătrânel super simpatic care refuză tehnologia şi-şi notează totul cu pixul, pe chitanţiere exact ca-n vremurile de demult”.

il due fratelliniMihaela nu putea rata nici celebrele sandvişuri făcute după reteta din 1875 la toneta “Il due Fratellini”: “Aici e plin ochi de turişti, nu există mese, e o coadă imensă la orice oră din zi,  oamenii se asază pe jos, pe trotuarul din jurul gheretei, şi-şi savurează pâinicile pufoafe  lângă care primesc şi un mic pahar de vin. Chiar dacă afacerea nu mai aparţine familiei fondatoare, tradiţia de a fi servit de doi chelneri – cei doi frăţiori  – s-a păstrat”.mihaela calin - italia 1 - Copy

 

Un alt loc special  pe care Mihaela l-a vizitat în această vacanţă a fost orăşelul Sirmione, o aşezare veche de pe malul lacului di Garda. “Noi am ajuns în oraş cu un vapor şi prima senzaţie a fost că e rupt din cărţi. Am vizitat şi urmele unei civilizaţii romane, veche de 2000 de ani şi m-am odihnit preţ de o oră la umbra măslinilor. Am avut o zi extraodinară în Sirmione!”, încheie jurnalista.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.