Michael Douglas, in “Cadere libera”, la “CineTePrinde”

• Pe 12 mai, de la 22.30, Pro Cinema

Viata este un camp de lupta, iar daca unii reusesc sa faca fata guerillei de fiecare zi, altii in schimb, sunt in “Cadere libera”. Aceasta este una dintre temele dezvoltate de Joel Schumacher in thriller-ul al carui protagonist este Michael Douglas – “Cadere libera” (“Falling Down”) si care va fi prezentat de Cristian Tudor Popescu sambata, 12 mai, de la ora 22.30, la “CineTePrinde”.

“Cel mai interesant si original film al anului, care va functiona ca un adevarat test psihologic, dezvaluind secretele cele mai intunecate ale celor ce-l privesc”, scria The New York Times despre thriller-ul semnat de Joel Schumacher. “Interpretarea hipnotica a lui Michael Douglas face din rolul sau unul memorabil”, scria si revista Empire, in timp ce renumitul critic de film Roger Ebert se declara impresionat de “profunda tristete” pe care o degaja personajul interpretat de Douglas.

Los Angeles. O dimineata insorita. Nimic nu prevesteste drama pe care urmeaza sa o traiasca pe parcursul unei zile infernale. William Foster (Michael Douglas), impecabil tuns si imbracat in costum, cu servieta diplomat, vrea sa ajunga acasa la fosta sotie pentru ca este ziua fiicei sale. Dar totul il impiedica; intii traficul aglomerat, apoi un vinzator coreean care nu-i da fise de telefon, o banda de golani, proprietarul unui magazin cu obiecte de cult nazist etc.

Coalitia coreenilor din America a protestat fata de modul in care a fost prezentata aceasta minoritate in film. De altfel, Warner Brothers Korea a anulat premiera filmului in Corea de Sud, temandu-se de amenintarile de boicot.

Joel Schumacher a fost nominalizat la Palme d’Or, la Festivalul de film de la Cannes.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.