Micea Badea aduce sanctiuni din partea CNA posturilor Antena 1 si Antena 3

CNA a decis, joi, să someze public Antena 3 şi Antena 1 din cauza ediţiilor din 12 şi 16 iunie ale emisiunii „În gura presei”, în care realizatorul Mircea Badea nu a asigurat „o separare clară a opiniilor de fapte” şi nu a asigurat „imparţialitatea” cu privire la punctele de vedere exprimate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea „În gura presei” difuzată pe 12 şi 16 iunie, pe Antena 3. În urma difuzării acestor emisiuni, CNA a primit patru reclamaţii.

Într-una din reclamaţii se spune că realizatorul Mircea Badea a comentat pe tema referendumului de suspendare a preşedintelui. „A zis în felul următor domnul Băsescu, că în legătură cu referendumul de acum 10 luni, cu 7,4 milioane, a luat notă (…) Deci, tu iei 7,4 milioane de voturi să te demită, pentru demitere şi tu iei notă? Nu, tu nu ai luat notă acum 10 luni, ai luat tot din 4 litere, dar nu notă. Începe cu „m” şi se termină cu „ie” (…)”, a spus Mircea Badea.

Potrivit unei alte reclamaţii, Mircea Badea a spus despre cei care doresc Parlament unicameral că sunt „dobitoci” şi „proşti”.

Conform monitorizării CNA, Mircea Badea a spus în emisiune: „Parlamentul unicameral este o dovadă de primitivism şi de cretinism, ca să nu mai vorbim că este despre băsism. Pentru că Băsescu a venit cu iniţiativa. Prieteni, eu zic că nu trece Referendumul lui Băsescu nici cu 30% prezenţă. Oricât de mulţi bizari din ţara asta şi sunt mulţi bizari au senzaţia că de aia n-au ei bani, că e parlamentarii mulţi! Şi ei fură, parlamentarii şi de aia n-are lumea bani! Oricât de mulţi ar crede în refrenul ăsta stupid, cretin, populist şi idiot eu cred că nu trece Referendumul lui Băsescu nici cu 30% prezenţă”.

O altă sesizare se referă la faptul că Mircea Badea l-a „atacat verbal pe preşedintele ţării”, spunând: „îţi trag doi pumni de-ţi sar toţi dinţii ăia din gură”.”Consider că oricât de pamfletară ar fi emisiunea, un astfel de limbaj faţă de un preşedinte de ţară, venită din partea unui moderator TV, este inacceptabil”, se spune în sesizare.

Cea de-a patra reclamaţie se referă la emisiunea „În gura presei” din 16 iunie, al cărei conţinut „este unul profund homofob”. „Mircea Badea se foloseşte de o serie de stereotipuri cu privire la homosexualitate pentru a denigra această comunitate”, se spune în sesizare.

Pe de altă parte, prezentă la şedinţa de joi a CNA, Mirela Bomboe, reprezentanta televiziunilor Antena 3 şi Antena 1, a spus că Mircea Badea s-a exprimat „metaforic” atunci când a făcut afirmaţia „îţi trag doi pumni de-ţi sar toţi dinţii ăia din gură”. „Este o exprimare metaforică. Se referea strict la referendum, nu la preşedinte”, a spus Mirela Bomboe.

„Practic, ia referendumul, îl face sul, şi-i dă până îi cad dinţii”, i-a răspuns, în schimb, Valentin Jucan, membru al CNA.

Totodată, Mirela Bomboe a spus că Mircea Badea şi-a (…….)

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.