MasterChef – spectacol culinar cu daci şi romani

 

Cea mai recentă ediție MasterChef – competiţia care face din amatori bucătari profesionişti – a adus în casele românilor probe inedite şi o deplasare în trecut, în anul 106 după Hristos.

Castrul PorolissumPe tot parcursul emisiunii peste 1.7 milioane de telespectatori au urmărit evoluţia celor 8 concurenţi rămaşi în concurs, iar minutul de maximă audienţă a adus în faţa televizoarelor aproximativ 2.3 milioane de telespectatori.

Cea de-a 19-a ediţie MasterChef a debutat marţi seara cu proba Cutia misterelor, care a reprezentat o adevărată surpriză pentru toţi concurenţii, deoarece pe bancurile de lucru se aflau doar 4 cutii, în loc de 8. Pentru a-i obişnui să lucreze împreună, chefii au format 4 echipe de câte doi denumindu-i profesor şi ucenic. Profesorul echipei a reprezentat creierul operaţiunii, iar ucenicul mâinile, acesta din urmă fiind nevoit să gătească preparatul profesorului din audiţii. Pe toată durata probei ucenicii au lucrat la preparate, iar profesorii au dat doar indicaţii și au gustat pe alocuri.

La final, chefii au jurizat echipele, iar câştigătorii au fost desemnaţi AndreeaMasterChef – spectacol culinar cu daci şi romani.Andreea şi Tudor. Aceştia au format două echipe, roşu şi albastru. Din echipa roşie au făcut parte Alexandra, Siserman şi Patricia, avându-l căpitan pe Tudor, iar din echipa albastră au facut parte Rasty, Odette şi Isadora, având-o căpitan pe Andreea.

Pentru următoarea probă, concurenţii au mers la Castrul Porolissum din Zalău unde s-au întors în timp, atunci când Traian a pus bazele acestei fortăreţe şi au fost nevoiţi să gătească pentru daci şi romani. Mircea Groza – specialist în mâncare antică – s-a alăturat concurenţilor, pentru a le înmâna meniurile inspirate din bucătăria Romei antice şi a le da câteva sfaturi preţioase căpitanilor de echipă.

Cele două meniuri le-au dat bătăi de cap celor rămaşi în competiţie, însă până la final ei au reuşit să servească invitaţii cu preparate gătite corect. Dacii şi romanii au votat şi pentru prima dată de la începutul noului sezon, echipa roşie a ieşit învingătoare. Echipa albastră ce a avut-o căpitan pe Andreea a intrat la testul sub presiune, care le-a adus încă o surpriză. Cei Tudorpatru au fost întâmpinaţi de câte un tocător şi două cuţite. Ei au folosit cuţitele pentru a-şi nominaliza colegul pe care l-au considerat a fi cel mai slab. Astfel, Odette şi Rasty au fost salvaţi, fiind nominalizaţi o singură dată, iar Isadora şi Andreea au intrat la testul eliminatoriu cu câte 4, respectiv 2 nominalizări.

Testul final le-a adus celor două concurente o probă aparent simplă, însă care le-a dat mari bătăi de cap. Acestea au fost nevoite să aranjeze în farfurie trei feluri de mâncare: un aperitiv, un fel principal şi un desert. Andreea şi Isadora nu au excelat la această probă, însă cea din urmă a greşit mai mult, aşa că a parasit competiţia MasterChef. Andreea a fost salvată datorită greşelilor făcute de colega ei şi va merge mai departe către trofeul MasterChef şi marele premiu de 50.000 de Euro.

Isadora

 

Călătoria în trecut a concurenților MasterChef a clasat PRO TV  pe primul loc la nivelul publicului comercial cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani. În intervalul orar 20.31 – 22.28, MasterChef a obţinut 10.8 puncte de rating şi 23.1% share, în timp ce postul clasat pe locul doi a înregistrat o audienţă medie de  6.2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 13.3%.

Şi săptămâna viitoare, luni şi marţi, de la 20.30, MasterChef revine cu noi provocări şi confruntări culinare spectaculoase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.