„MasterChef”: Florin Dumitrescu a inventat un desert special pentru iubita lui

• Unul dintre cei trei juraţi ai show-ului culinar „MasterChef”, difuzat de ProTv

Tocmai pentru că acasă nu găteşte, ci se lasă răsfăţat de iubita sa, Florin Dumitrescu, unul dintre juraţii de la „MasterChef”, cel mai în vogă show culinar al momentului, şi-a luat revanşa faţă de ea inventând un desert special: pomme du Sima. „Este un măr în foietaj, cu scorţişoară, caramel şi frişcă cu piper. E interesantă combinaţia şi e desertul preferat al multora”, mărturiseşte Florin, care recunoaşte că şi-a pus imaginaţia culinară în slujba cuceririi femeii pe care o iubeşte.

Voiam să o impresionez. Eram la începuturile relaţiei noastre şi am întrebat-o ce ar trebui să conţină un desert care să fie pe placul ei. Mi-a spus că adoră caramelul şi merele coapte. Era în preajma Crăciunului, perioada ei preferată din an, astfel că m-am gândit să adaug şi scorţişoară. Iar frişca cu piper este acel element-surpriză care face desertul extrem de gustos şi special. Am încercat să creez un desert care să o reprezinte şi cred că am reuşit”, spune Florin. Reacţia iubitei lui a meritat toată strădania: „A rămas fără cuvinte! Era foarte impresionată. După ce l-a savurat, mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodată”, a continuat el.

Desertul pomme de Sima nu este singura reţetă inventată de tânărul jurat. Florin are chiar un întreg reţetar de preparate inventate de el. „În fiecare zi inventez reţete noi. Sunt extrem de creativ şi îmi place să experimentez. Cele mai multe combinaţii de gusturi sau ingrediente îmi vin când sunt relaxat, departe de bucătărie”, mai dezvăluie Florin, care a pregătit la un moment dat o plăcintă de carne care a înnebunit clienţii.

Vindeam şi 30 de porţii pe zi într-un restaurant de 40 de locuri”, îşi aminteşte Florin, care a mai precizat că respectiva plăcintă era o combinaţie echilibrată între gustul tradiţional şi ingrediente surprinzătoare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.