Ambasadorul Marii Britanii: „Provocarea Romaniei nu este sa foloseasca moneda europeana, ci sa fie competitiva in zona euro”

Pe 27 mai, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a fost prezent in editia din 27 mai a emisiunii “Dupa 20 de ani” pentru a raspunde in limba romana intrebarilor jurnalistilor Cristian Leonte, Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc.

Ambasadorul Marii Britanii a declarat ca nu este multumit de valoarea la care se ridica investitiile britanice in Romania, iar prioritatea zero a mandatului sau este aceea de a creste prezenta anglo-saxona pe piata romaneasca. Domeniile atractive pentru investitorii britanici sunt energia, farmaceuticele si IT-ul. Martin Harris vede Romania ca o tara cu potential mare si cu o forta de munca foarte adaptabila, suferind insa la din cauza lipsei infrastructurii si a amanarii reformelor in Justitie.
Guvernul Ponta a pasit cu dreptul”, a afirmat reprezentatul Marii Britanii la Bucuresti, apreciind continuarea programelor incepute cu FMI.

Situatia Greciei a fost un alt subiect dezvoltat de Martin Harris la “Dupa 20 de ani”, de asemenea si oportunitatea ca Romania sa adopte moneda euro. Marea provocare a Romaniei, a afirmat ambasadorul britanic, nu este sa foloseasca moneda europeana, ci sa fie cat mai competitiva in zona euro.

Scotianul Martin Harris a afirmat ca gaseste multe similitudini intre locurile sale de bastina si zona montana a Romaniei, iar in opinia sa turistii pot gasi in aceste locuri ceva unic in Europa: paduri virgine, patrimoniu architectural, atmosfera linistita.
Tuica, vinul, sarmalele, micii si “mamaluga” pledeaza si ele in favoarea Romaniei. E un semnal pozitiv, spune Martin Harris, ca Romania a devenit o destinatie preferata a Casei Regale Britanice.

Ambasadorul Marii Britanii a dat amanunte despre modul cum s-au pregatit autoritatile londoneze pentru Olimpiada care se va tine in acest an in capitala britanica, dar a sugerat si cateva moduri prin care Romania ar putea deveni o destinatie extrem de atractiva pentru turisti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.