Marius Manole îi dă o mână de ajutor lui Mircea Dinescu în bucătărie

Pasionat de bucătărie, actorul Marius Manole îi dă o mână de ajutor lui Mircea Dinescu în bucătăria unde se simte perfect.

„Am vrut să-l şochez puţin, trebuie să recunosc, dar el e actor şi a văzut multe la viaţa lui”, spune râzând poetul, care îşi aşteaptă invitatul la Politică şi delicateţuri cu două… capete: unul fiert, de viţel şi unul copt, de porc. Duminică, la Politică şi delicateţuri de la TVR 1, invitatul lui Mircea Dinescu este unul dintre cei mai iubiţi actori din noua generaţie: Marius Manole. Ediţia se vede la TVR 1 şi TVR+ pe 19 noiembrie, de la ora 15.30.

„E uşor înspăimântător, dar, după ce le vezi în farfurie, gustul îţi domoleşte părerea”, spune Marius Manole, pe care Dinescu îl pune la treabă încă de la începutul emisiunii. Pasionat de bucătărie, musafirul taie conştincios legumele, amestecă în oale şi gustă din tot ce găseşte pe masă.

Dinescu prepară o mâncare „uşor sălbatică, pentru oameni fini”, adică o tocană din limbă şi falcă de vită şi porc, copan de gâscă afumat, cârnaţi de la Cetate. Nu lipsesc ingredientele sale vedetă: zeama de portocale, dulceaţa de ardei iuţi şi ardeiul copt, dar şi piperul roşu cu aromă de trandafiri.

Marius Manole se simte ca acasă în bucătăria poetului, râde, glumeşte şi participă cu bucurie la prepararea tocanei. „Mi-ar plăcea să învăţ să gătesc ca Dinescu, să am o săptămână în care să stau aici lângă bucătari şi să văd cum fac… mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume”.

Dinescu asortează la tocană o salată de varză murată în care pune seminţe, fructe de pădure şi rodie, apoi îl pofteşte pe Marius în cramă, la un pahar de rose.

Gazda şi musafirul ascultă vrăjiţi muzica celebrului lăutar Ionel Tudorache, care îi transpune, cu timbrul său inegalabil şi cu piesele vechi, în atmosfera de la începutul secolului trecut.

Discuţia de la masă ne dezvăluie lucruri despre începuturile carierei lui Marius Manole, acesta povestind cu farmec întâmplări hazlii din lumea teatrului, spre deliciul poetului, la rândul său atras de actorie încă din adolescenţă.

Aşadar, duminică, 19 noiembrie, la TVR 1 avem întâlnire cu un actor care excelează prin sinceritate şi firesc: Marius Manole.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.