Mamma Mia!, musical la Sala Palatului, cu Brenciu, Temişan şi Cornel Ilie

mamma mia

Horia Brenciu, Aurelian Temişan şi Cornel Ilie fac parte din distribuţia spectacolului „Mamma Mia!” Este unul dintre cele mai îndrăgite musicaluri din lume. El va fi produs şi în România şi va avea premiera la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 mai.

Benny Andersson: Nu va exista o continuare a filmului “Mamma Mia” pe muzica Abba

„Mamma Mia!”. O mamă şi trei posibili taţi

O mamă. O fiică în ajunul nunţii. Trei posibili taţi. Şi un drum de neuitat către altar! Aşa începe povestea unuia dintre cele îndrăgite musicaluri din toate timpurile, „Mamma Mia!”, care va fi realizat în premieră în România. Primul musical de Broadway produs aici 100% independent va beneficia în distribuţie de nume foarte îndrăgite din mediul artistic românesc, informează Mediafax.

Astfel, cei trei „taţi”, Sam Carmichael, Harry Bright şi Bill Austin, au parte de o întâlnire plină de neprevăzut, constatând cu surprindere că au aceeaşi destinaţie, o mică insulă grecească, unde vor împărţi nu numai revederea cu iubirea lor din tinereţe, dar şi un nou statut – acela de posibil părinte pentru Sophie, tânăra care urmează să se căsătorească.

Dublu şi chiar triplu rol

Fiecare dintre cele trei personaje este interpretat în spectacolele din România în dublu sau chiar triplu rol. Astfel, Harry va fi interpretat de Horia Brenciu şi Ernest Fazakas, personajul Sam va avea trei artişti care îi vor fi alături Donnei, mama lui Sophie, în funcţie de spectacol, Aurelian Temişan, Cornel Ilie şi Ciprian Teodorescu, iar Adrian Nour, finalist al emisiunii „Vocea României”, va fi Bill, cel mai boem dintre cei trei taţi.

În „Mamma Mia!”, musicalul care a cucerit întreaga lume şi a fost urmărit de aproximativ 60 de milioane de oameni din 50 de ţări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relaţii, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona şi publicul român datorită distribuţiei şi producţiei de amploare. Povestea solară şi amuzantă scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule greceşti.

„Mamma Mia!”, lansat în Londra, în 1999

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999, la Londra, în West End, şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturgul Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA.

Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producţii originale de pe Broadway, precum „The Sound of Music”, „The King and I” şi „Damn yankees”. A devenit al optulea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al nouălea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii.

Coproducţie sloveno-română

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul „Mamma Mia!” va fi o coproducţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo, împreună cu un grup de producători reuniţi de compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre.

Biletele vor putea fi găsite pe netliberare.ro pentru clienţii Telekom, până pe 6 aprilie şi din 7 aprilie, pe mammamiathemusical.ro şi pe iabilet.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.