Maia Morgenstern este Maica Stareta in „Aniela”


Maia Morgenstern s-a alaturat distributiei serialului ’’Aniela’’. Actrita, a carei participare extraordinara a bucurat intrega echipa a serialului, a filmat primele ei secvente, alaturi de Nicoleta Luciu la Muzeul din Golesti, de langa Pitesti.

Maia Morgenstern, alaturi de Adela Popescu, Mihai Petre, Dan Condurache, Dana Dembinski si o echipa de productie formata din peste 50 de persoane au filmat secvente emotionante pe mosia de la Golesti, un muzeu ce pastreaza perfect atmosfera de la inceputul secolului trecut.

Maia marturiseste ca a fost emotionata atunci cand a primit propunerea sa joace in ’’Aniela’’ rolul Maicii Starete a manastirii in care locuieste sora Maria (Nicoleta Luciu). “In momentul in care am primit propunerea, in care am auzit ca producatorii s-au gandit la mine in mod special, am inghetat. Era un nou rol religios care ar fi putut isca, din nou, controverse. Asa ca primul sentiment a fost o teama – aceea ca iar voi fi intrebata de ce am acceptat sa joc un rol spiritual. Apoi m-am intalnit cu regizorul Iura Luncasu, cu scenarista Simona Macovei, cu producatoarea Ruxandra Ion si am inteles dincolo de o privire superficiala, de o etalonare pe care o lipim in fruntea unui personaj.”

Legat de rolul pe care il interpreteaza, actrita dezvaluie:”Personajul pe care-l interpretez este purtatoarea si detinatoarea marilor secrete ale unei mari familii si are un fel anume de a sti sa duca pe umeri, fara sa minta, adevarul.”, marturiseste Maia.

Secventele jucate pe platourile de la Golesti alaturi de Nicoleta Luciu au impresionat-o pe marea actrita: “A fost un moment care m-a emotionat pana la lacrimi. Am inteles, dupa ce am filmat prima secventa, ca Nicoleta a trait o experienta emotionala tulburatoare. Cand s-a dat stop, am avut in fata o Nicoleta care tremura de emotie si care mi-a marturisit ca era tulburata sa joace alaturi de mine. A fost induiosator sa simti ca, alaturi de tine, colegul tau de secventa parcurge o experienta reala si profunda. Nu-ti ramane decat sa te inclini”, spune Maia.

La filmare, Nicoleta Luciu a fost foarte emotionata: “Sincer, nu stiu cum sa exprim ce am simtit. Cand am auzit ca o sa joc alaturi de doamna Maia Morgenstern m-am temut ca nu o sa ma ridic la inaltimea asteptarilor. Pe tot parcursul secventei am fost foarte emotionata, dar am mascat, pentru ca am vrut ca totul sa iasa perfect. Este o onoare imensa sa ai sansa, macar o data-n viata, sa joci langa Maia Morgenstern”, marturiseste emotionata Nicoleta.

La filmare, Maia si Nicoleta s-au imprietenit si au povestit despre copii, iar Nicoleta a primit cateva sfaturi, ca de la mama la mama. ”Am povestit mult, Nicoleta este o mama dedicata. In pauze ne-am mai impartasit experiente amuzante din viata copiilor nostri. M-am simtit extraordinar la Golesti, pentru ca am avut noroc cu o echipa si colegi miununati”, spune Maia.

Actrita a fost incantata si de locatia aleasa pentru filmarea secventelor de la manastire. “Locul este dumnezeiesc, este o pace, o liniste care fac bine la suflet. Domeniul este foarte bine intretinut si nu ai cum sa nu te simti si sa te comporti ca la 1900”, spune Maia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.