„Lumea azi”, emisiune de actualitate internaţională la TVR INFO

• Cu Ioana Dumitrescu, de sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18.30

Ioana Dumitrescu, singurul jurnalist din România care a lucrat într-o organizaţie mondială – Organizația pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) – realizează pentru TVR INFO, din 14 ianuarie, Lumea azi, o emisiune în care explică, pe înţelesul tuturor, evenimentele internaţionale de actualitate.

În fiecare sâmbătă, de la ora 18.30, românii vor afla care sunt efectele deciziilor politice în plan social şi previziunile socio-politico-economice, prin intermediul reportajelor şi comentariilor. La dezbaterile din platou vor participa specialişti pe fiecare domeniu abordat. „Lumea azi” este structurată pe trei piloni: ştirile cele mai relevante ale săptămânii; tema cea mai importantă, dezbătută în platou cu invitaţii; alte teme interesante din actualitatea internaţională. În final, telespectatorii TVR INFO vor afla care este „Declaraţia săptămânii” şi vor urmări „Imaginile săptămânii”.

Fac ştiri externe de 20 de ani. La un moment dat m-am întrebat: oare pe cine mai interesează ce se-ntâmplă pe mapamond, când evenimentele cotidiene din ţară ne sufocă? Acum ştiu răspunsul. Oamenii, la orice nivel de pregătire s-ar afla, vor să ştie ce se întâmplă în lume„, declară Ioana Dumitrescu.

În prima ediţie a emisiunii de la TVR INFO, realizatoarea propune o dezbatere pe tema „Ungaria în pragul falimentului?”. După ce a fost retrogradată de agenţiile de rating la categoria junk, cu un TVA de 27% şi o uşa trântită în nasul FMI, administraţia Orban de la Budapesta este în încurcătură: investitorii pleacă, unii orientându-se spre România. Alte teme abordate de jurnalista TVR în ediţia din 14 ianuarie sunt legate de contestarea lui Vladimir Putin în Rusia şi demonstraţiile opozitiei, de autorităţile de la Teheran care ignoră avertismentele cancelariilor occidentale şi menţin temerile legate de producerea bombei nucleare, făcând din Iran mărul discordiei mondiale, de anul electoral din SUA şi alegerile primare ale republicanilor şi democraţilor.

Ioana Dumitrescu şi-a început cariera jurnalistică la începutul anilor ’90, iar din 1994 lucrează în cadrul Departamentului Emisiuni Informative şi Sport al TVR. În timpul războiului din Kosovo, administraţia Clinton a selectat-o, dintre sute de ziarişti, să-l însoţească pe supravieţuitorul Holocaustului, Ellie Wiesel, în taberele de refugiaţi din Macedonia. În 1999 a devenit corespondent CNN, fără a părăsi, însă, Televiziunea Română. A urmat OSCE, unde a fost ofiţer de presă pentru misiunea de la Sarajevo, din Bosnia-Herţegovina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.