Loredana la CNN

In 1989, pe 23 si 24 decembrie, in Ajun de Craciun, videoclipul piesei “Buna seara, iubite!”- un cantec interzis atunci, a aparut la televizor pentru prima oara. Exact dupa 20 de ani, pe 23 decembrie, fata de atunci isi spune povestea pe cel mai vizionat canal de stiri la nivel global- CNN, pe 23 decembrie, de la 22.30, ora Romaniei.

In urma cu doua saptamani, Diana Magnay-  reporter special CNN, a venit in Romania pentru a face un reportaj despre Romania in prag de nou deceniu, dupa 20 de ani de la Revolutia din decembrie 1989. Aceasta a tinut sa o cunoasca si sa o intervieveze pe Loredana- cea care a fost starul adolescentilor inainte de ’89 si a ramas in continuare in topul muzicii din Romania, dupa 20 de ani:

Au considerat ca sunt in masura sa povestesc cel mai bine lucruri de care au fost interesati, precum industria muzicala inainte de ‘89, cum s-a schimbat ea de atunci, cum ma regasesc in Romania muzicala de acum eu ca artista, ca femeie, cum am reusit sa schimb mentalitati si stiluri de muzica in decursul acestui timp, sa inspir alti artisti si alte generatii de public. Si, pana la urma, care este secretul pentru a ramane in top”, marturiseste Loredana.

Loredana a fost onorata de invitatia celor de la CNN si marturiseste ca difuzarea materialului pe 23 si 24 decembrie este cel mai frumos cadou pe care-l putea primi in Ajun de Craciun:

A fost o experienta extrem de interesanta si motivanta pentru mine. Sunt onorata si coplesita ca, dupa 20 de ani, muzica mea si mesajul meu au reusit sa fie transmise dincolo de granitele Romaniei si chiar recunoscute de cel mai important post de stiri din lume. Imi doresc sa fiu un mesager al culturii romanesti in acele locuri in care oamenii poate ne-au judecat gresit si nici nu au avut cum sa ajunga la noi.

Materialul va fi transmis mmiercuri, de la 22.30, in reluare de-a lungul acelei nopti si apoi pe 24 dimineata, chiar in Ajunul Craciunului. Este cel mai frumos cadou de Craciun pe care l-am primit si nu as fi crezut asta acum 20 de ani, cand <<Buna seara, iubite!>> aparea pentru prima data la televizor sub forma unui videoclip cu imagini de la Revolutie. Dar se pare ca exact la 20 de ani de la acel moment…s-a intamplat ceva”, adauga artista.

Loredana a invitat-o pe Diana Magnay si in studioul de repetitii, unde i-a pregatit o surpriza:

Au venit la sala mea de repetitii, unde le-am facut un mic concert special. Diana va fi reporter special timp de cinci saptamani in Bagdad si, in urma acestei intalniri, a fost extrem de incantata si m-a invitat sa cant la Bagdad, pentru armata americana. Considera ca as fi o pata de culoare in toata militarizarea si frica in care se traieste acolo. I-am promis ca o sa fac tot posibilul sa onorez invitatia”, adauga Loredana.

Fanii Loredanei o pot vedea pe artista pe canalul CNN, intr-un material special, miercuri, 23 decembrie, de la 22.30 (ora Romaniei), apoi in reluare in cursul noptii si pe 24 decembrie, in Ajunul Craciunului, dar si pe site-ul www.cnn.com/international.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.