La TVR1, De Crăciun, Zilele TVR: 55 de ani de film, teatru, muzică şi sport

Zilele de 24, 25 şi 26 decembrie vor fi dedicate la TVR 1 celor 55 de ani pe care Televiziunea Română îi împlineşte în luna decembrie a acestui an. Zilele TVR vor fi, pentru telespectatorii postului TVR 1, prilej de întâlnire cu glorii ale teatrului, sportului, filmului, muzicii, dar şi o bună ocazie de a trece în revistă istoria TVR aşa cum aceasta s-a împletit cu destinul câtorva dintre cei mai mari actori, sportivi, muzicieni de la noi.

La TVR 1 vor fi trei zile speciale dedicate unui singur eveniment. Zilele TVR – 55 de ani de film, teatru, muzică şi sport la Televiziunea Română. Tot ce a fost mai bun, mai emoţionant, mai vesel, mai spectaculos în 55 de ani va fi revăzut, reamintit, repovestit.

Sute de actori, sportivi, artişti vă dau întâlnire pe 24, 25 şi 26 decembrie pentru a retrăi clipe de glorie şi bucurie pură. Mircea Radu va fi primul prieten de drum prin istoria televiziunii şi a momentelor formidabile din cei 55 de ani. Împreună cu Mircea pe 24, cu Iuliana Tudor (pe 25 decembrie) şi cu maestrul Florin Piersic (pe 26 decembrie), telespectatorii vor petrece trei zile pe care şi le vor amintiti încă 55 de ani.

Programele speciale încep sâmbătă, cu 55 de ani de sport în 55 de minute, pentru ca apoi Liana Stanciu să prezinte o călătorie emoţionantă prin istoria celor mai importante concursuri muzicale pe care telespectatorii le-au urmărit numai la TVR: Cerbul de Aur şi Eurovision, sâmbătă, de la ora 11.15.

Nu am făcut o trecere în revistă cronologică, pentru că poate ar fi fost plictisitoare. Am preferat să căutăm în arhiva de aur a TVR momente poate mai puţin ştiute, văzute de telespectatori (cum ar fi imaginile cu Valeriu Lazarov şi Alexandru Bocăneţ pregătind ediţiile Cerbului de Aur din anii ‘68, ‘69, ‘70 şi ‘71, de exemplu). Avem o primă apariţie a Margaretei Pâslaru la Cerbul de Aur din 1968 şi o declaraţie a ei de săptămâna trecută, în care ne spune cum a trăit acel moment pe scena primului Cerb. E de fapt un best of al marilor evenimente muzicale ale TVR”, mărturiseşte Liana Stanciu, prezentatoarea programului.

Tot în acest program, telespectatorii vor avea surpriza să-l vadă pe tânărul despre care încă nu auzise nimeni – Julio Iglesias, în câteva videoclipuri filmate la Braşov. Gabriel Cotabiţă îşi aminteşte că în 1992, la Braşov, Patricia Kaas a fost nemulţumită că trebuia să urce pe scenă după un interpret român pentru că publicul era înnebunit după artiştii români. Dan Teodorescu (Taxi) a făcut de asemenea exerciţii de sinceritate: „în 2000, când a fost la Eurovision, piesa Luna a fost foarte bună. Eu am cântat foarte prost” (Dan Teodorescu).

La Replay, de la ora 14.30, Marian Olaianos a pregătit cele mai bune momente ale echipei naţionale de fotbal a României şi cele mai bune momente ale echipelor de club. Apoi, de la 16.30, nume mari ale muzicii româneşti şi internaţionale vin la întâlnirea cu Moş Crăciun şi Moş Gerilă pusă la cale de echipa emisiunii Ne vedem la TVR.  Desigur, fiecare aduce cu sine tolba cu colinde, aşa că telespectatorii emisiunii realizate de Marina Almăşan se vor delecta ascultând colinde din diverse zone ale ţării, dar şi din colţuri diferite din lume.

Iuliana Tudor este una dintre vedetele TVR care a răspuns „prezent” invitaţiei de a intra în casele românilor de sărbători, interpretând un colind live. Dan Helciug vine şi el să ne colinde, alături de trupa sa. De asemenea, Benone Sinulescu, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară, nu putea lipsi de la întâlnirea de sâmbătă.

O altă colindătoare care trece prin platoul Ne vedem la TVR este Andra, care se şi alege cu daruri pentru cel mic. Brad Vee Johnson (fost membru al trupei Boney M), Vlad Miriţă, Dalma, Gabriel Cotabiţă, Paula şi Ovi sunt alţi colindători care s-au oferit să aducă bucurie prin cântecele lor. BIU (nepoata lui Fidel Castro) vine şi ea la întâlnirea cu Moş Crăciun, să interpreteze un colind cubanez.

Mircea Radu, unul dintre prezentatorii care şi-au făcut debutul în TVR, primeşte daruri de la… o Crăciuniţă. În schimb, el oferă telespectatorilor emisiunii un colind special. Ne vedem la TVR şi cu glorii ale Televiziunii Române: familia Ţopescu, Sanda Ţăranu.

TVR 1 şi TVR HD transmit sâmbătă seară, de la ora 21.00, marea finală a celui de-al treilea sezon al emisiunii ÎnTrecerea anilor. Cele mai iubite decade din cel de-al treilea sezon al emisiunii ÎnTrecerera anilor, anii ‘60 şi anii ’90. Poate cele mai spectaculoase momente ale finalei vor fi surprizele pe care Mircea Radu şi sosia lui, actorul Radu Micu, le-au pregătit telespectatorilor: cei doi vor interpreta hituri ale anilor ‘60, ‘70, ‘80, ‘90 şi 2000, decadele reprezentate în concurs la ÎnTrecerea anilor.

Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, Lavinia, Daniel Iordachioaie, Aurelian Temişan, Marcel Pavel, Tavi Colen, Sanda Ladoşi şi Silvia Dumitrescu, Narcisa Suciu, Cornelia şi Lupu Rednic, Maria Crăciunu (fetita de 11 ani care a cucerit Italia câştigand recent Premiul juriului la concursul „Ti lascio una canzone” şi care va cânta în spectacolul de Crăciun de la Vatican) vor veni pentru ultima ediţie din acest an a ÎnTrecerii anilor. 

Tot duminică, după transmisiunea în direct a Slujbei de Crăciun, TVR 1 continuă programele prin care aniversează 55 de ani de existenţă cu 55 de ani de folclor la TVR, realizat de Elise Stan. De la 14.30, Iuliana Marciuc face o incursiune în istoria umorului la TVR în emisiunea Înainte şi după Toma. Este un omagiu adus celor care au realizat de-a lungul timpului scheciuri celebre la TVR. Actori de azi şi de ieri (Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Corina Chiriac, Magda Catone, Bogdan Stanoevici, Marius Florea Vizante, Gruia Sandu, Ilinca Goia) sunt invitaţii acestui program în care pot fi urmărite atât secvenţe memorabile de arhivă, cât şi momente filmate special pentru aniversarea televiziunii.

Dan Bittman lasă Holograful pentru Ansamblul Dor Român, duminică, de la ora 17.45. Pentru prima dată, în 8 ani de Dănutz SRL, de Crăciun, Dan Bittman şi Antonio Passarelli dau o petrecere cu cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară din România: Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Horaţiu Cigu şi Ansamblul Dor Românesc din Bistriţa, Andra, Săndel Mihai şi Aurora Mihai, Aurel Tămaş, Cornelia şi Lupu Rednic. 

 

Dan Bittman lasă Holograful pentru Ansamblul Dor Român

Trăsnitul Florea Gheorghe va demonstra cum poate un om să ţină pe nas un baros de 20 kg. Câteva momente inedite îşi vor găsi locul în această ediţie specială de Crăciun: o paradă de modă cu blănuri marca Flora Năstase, în care s-au combinat elemente ale costumului popular tradiţional românesc cu accesorii de blană, dar şi o nouă variantă a piesei „Ţi-am dat un inel”, de data asta pe ritm de horă, cântată de Dan Bittman şi Ansamblul Dor Românesc. Cornelia şi Lupu Rednic vor putea fi urmăriţi într-o ipostază mai puţin obişnuită: cea de actori.

De la 21.00, trupa Distractis este în căutarea lui Moş Crăciun. Spiriduşul şi renul, cele două mâini drepte ale Moşului, îl caută peste tot. Chiar şi agenţii Fiscului, ANAF-ul şi DNA-ul sunt pe urmele lui. Apoi membrii grupului Distractis mai caută Moşul şi la mall… într-un târziu, telespectatorii îl vor întâlni pe Moş Crăciun la doctorul psihiatru Carla Junghi, care îl tratează de depresie, de încălzire globală şi de recesiune.

În premieră, cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară şi cele mai faimoase ansambluri de dansuri folclorice din România se vor afla în direct în ziua de Crăciun la TVR 1 pentru a sărbători alături de români Ziua Naşterii Domnului. Gala Cântecului Românesc, prezentată de Iuliana Tudor, va reuni peste 300 de interpreţi şi ansambluri folclorice, care vor intra în casele telespectatorilor duminică, începând cu ora 21.35.

După o trecere în revistă a celor mai bune emisiuni pentru copii realizate de TVR în programul În lumea copiilor (având-o gazdă pe Gianina Corondan), Marioara Murărescu vine cu o ediţie specială a Tezaurului folcloric – de fapt, o dublă ediţie, de sărbătoare, sub semnul celor 55 de ani ai Televiziunii Române – luni, 26 decembrie, de la ora 11.15.

La împlinirea celor 55 de ani, Televiziunea Română îşi omagiază sportivii într-un program maraton de aproape 5 ore, pe 26 decembrie (ora 14.45). Reprezentanţi de seamă din cele mai importante sporturi, 16 la număr, sunt invitaţi la această aniversare pentru a aminti telespectatorilor succesele lor, dar şi cum traseul lor s-a intersectat cu cel la Televiziunii Române. Alina Alexoi si Mihai Constantin vor fi gazdele celor peste 100 de invitaţi ai programului 55 de ani de sport.

Zilele TVR se încheie cu Gala teatrului şi filmului de televiziune, un alt program maraton pregătit de TVR pentru anivesarea celor 55 de ani de existenţă. Programul difuzat de TVR 1 pe 26 decembrie, de la ora 21.00, este „o preţuire publică pentru actorii cărora le datorăm arhiva de aur a Televiziunii Romne şi al căror destin artistic şi personal se împleteşte cu istoria TVR” (Liana Săndulescu).

 

Cititi aici mai multe amanunte despre programele de Craciun difuzate de TVR1

One thought on “La TVR1, De Crăciun, Zilele TVR: 55 de ani de film, teatru, muzică şi sport

  1. felicitari pt aceste emisiuni foarte reusite si mai doresc sa felicit si pe domnul FLORIN PIERSIC ALATURI DE COLEGII SAI SI MARILE NOASTRE VEDETE CE AU FOST PREMIATE AZI 26DEC 2011 IN EMISIUNEA CE AM VAZUT-O LA TVR 55 VA UREZ SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI! NU MA MAI SATURAM PRIVIND LA MARILE NOASTRE VEDETE PREZENTE LA ACEASTA EMISIUNE DE PREMIERE- DUCAND DORUL LA FILMELE TEATRELE JUCATE CHIAR SI VARIETATILE DIN ANII 60′ 70′ 80′ IN CARE AVEAU NISTE ROLURI FOARTE REUSITE SI INDULCEAU SUFLETELE NOASTRE DOAR PRIVINDU-LE CUM JUCAU ACELE ROLURI .DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE SI SA MAI REUSITI SA FACETI ASEMENEA EMISIUNI CU MAI MULTE AMINTIRI DIN ARHIVA TVR

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.