Iuliana Tudor va asteapta la Gala Crucea Roşie

• Duminică, 23 septembrie, de la orele 14.30, respectiv 20.30, la TVR 1 si TVR International

Duminică, 23 septembrie, TVR 1 dedică peste şapte ore de transmisie unui eveniment care are deja tradiţie în programul televiziunii naţionale, Gala Crucea Roşie, ajunsă acum la cea de-a cincea ediţie. Iniţiată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în colaborare cu TVR, campania umanitară din acest an are ca temă proiectul social „Puncte de prim ajutor în zone izolate”. Gazda evenimentului este Iuliana Tudor, voluntar al Crucii Roşii Române.

Telespectatorii TVR 1 vor putea urmări, începând cu ora 14.30, un maraton Gala Crucea Roşie, structurat în patru părţi, în care va fi prezentată activitatea societăţii, inclusiv o retrospectivă a galelor din anii anteriori. Emisia va cuprinde reportaje, interviuri, testimoniale cu beneficiari, voluntari, donatori şi diverse vedete care vorbesc despre proiectele şi activităţile Crucii Roşii Române. Seara, în intervalul 20.30 – 24.00, TVR 1 transmite în direct Gala, în cadrul căreia diverse personalităţi, artişti, sportivi, oameni de cultură, dar şi partenerii tradiţionali ai CRR vor fi alături de proiectul din această perioadă. Trupele Iris, Taxi, Bere Gratis, Animal X, artişti precum Maria Radu, Sofia Vicoveanca, Margareta Pâslaru, Monica Anghel, Nicolae Furdui Iancu, Liviu Hodor & Mona au răspuns deja afirmativ invitaţiei de a se alătura acestui demers.

Declarându-se onorată să fie, şi în acest an, gazda Galei, Iuliana Tudor invită românii să fie mai mult decât simpli privitori ai evenimentului de duminică: „Au trecut deja câţiva ani de când sunt alături de proiectele Crucii Roşii în calitate de voluntar. Am cunoscut aici oameni frumoşi şi generoşi, oameni care ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalţi. Anul acesta, Gala are ca temă PRIMUL AJUTOR. Îi invit pe români să-şi îndrepte atenţia către acest demers, mai cu seamă că şi eu am urmat aceste cursuri. De acolo am înţeles, cu adevărat, ce înseamnă «a şti sau a nu fi». Vă aştept pe toţi pe 23 septembrie, la TVR 1, la Gala Crucii Roşii”, spune vedeta TVR.

Proiectul din anul acesta se adresează comunităţilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanţă se află la distanţă. Crucea Roşie Romană îşi propune să vină în sprijinul acestora, prin instruirea unor localnici care să acorde primul ajutor. Astfel, se va reduce numărul persoanelor din zonele izolate care îşi pierd viaţa din cauză că nu s-a intervenit la timp. Diplomele pe care voluntarii Crucea Roşie le vor primi în urma stagiilor de pregătire sunt recunoscute la nivel european.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot în 41 de localităţi izolate din ţară (câte una în fiecare judeţ) este de aproximativ 100.000 euro. Gala Crucea Roşie din 23 septembrie 2012 are ca scop colectarea acestor fonduri prin donaţii în bani din partea diferitelor companii, prin apeluri telefonice şi sms-uri cu valoare, precum şi „adoptarea” acestor centre de către companiile interesate să se alăture proiectului.

Gala Crucii Roşii are loc pe 23 septembrie şi va fi difuzat în direct pe TVR1 şi TVR Internaţional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.