Ion Cristoiu prezintă „Enciclopedia propagandei româneşti”, semnată de Călin Hentea

• Marţi, 18 martie, de la ora 21.10, într-o nouă ediţie a emisiunii „Om cu carte”

Jurnalistul Ion Cristoiu a pregătit în această săptămână o nouă lucrare publicistică pe care o va Ion Cristoiuprezenta în direct, discutând cu autorul acesteia. Este vorba de volumul „Enciclopedia propagandei româneşti”, semnată de Călin Hentea.

Aşadar, marţi seară, în transmisiune directă, telespectatorii TVR 2 vor putea afla parte dintre informaţiile cuprinse în lucrare despre istoria  propagandei, conceptele, evenimentele, instituţiile  şi personalităţile care au luat parte  de-a lungul timpului la propaganda românească. Discuţia lui Ion Cristoiu cu autorul Călin Hentea va reliefa cele mai incitante şi aspecte cuprinse în volum.

De altfel, în cuvântul introductiv al lucrării, autorul afirmă:

Deşi majoritatea românilor nu  ar fi de acord  cu această  idee,  cred  că propaganda nu  este  neapărat un  lucru  rău, demonic, nefast  sau  ticălos.  Resentimentele anti-propagandistice ale românilor sunt  însă justificate de  excesele  unei  jumătăţi de  secol de regimuri dictatoriale. (…) Mai puţini sunt cei care ştiu că propaganda generaţiei paşoptiste în Occident, de la mijlocul  secolului trecut, pentru Unirea  Principatelor, a fost benefică şi indispensabilă formării statului român, tot aşa cum  la fel de necesară a fost şi propaganda instituţională pentru intrarea României în  NATO,  din  a  doua jumătate a anilor  ‘90.

Din 10 martie, jurnalistul Ion Cristoiu o aduce la TVR 2 în fiecare marţi, de la ora 21.10, emisiunea Om cu carte”. Este un program realizat sub semnul gazetăriei culturale, cu argumente convingătoare pentru a cumpăra şi, evident, pentru a citi o carte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.