În vizită la castelul Săvârşin, la „Ora Regelui” de la TVR 1

• Sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR 1

În ediţia cu numărul şapte a emisiunii „Ora Regelui” de la TVR 1, ce va fi difuzată pe 8 septembrie, de la ora 13.00, realizatorul Bogdan Şerban Iancu propune telespectatorilor a doua parte a documentarului „Exilul istoriei”, dar şi o vizită… acasă la Regele Mihai.

Mai exact, la domeniul regal de la Săvârşin, domeniu care a fost şi în trecut proprietatea Regelui Mihai şi care acum se pregăteşte pentru a redeveni ceea ce Regina Elena şi-a dorit atât de mult – un cămin. Principesa Margareta conduce telespectatorii prin interiorul castelului şi le oferă o imagine despre cum va fi el transformat într-o locuinţă adevărată.

Telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR – realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Maria Cristina Ţilică – apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.