Ileana Sararoiu, povestea de dincolo de scena

• Pe 6 mai, de la 16.30, la “Doamne de poveste”, ACASA

Editia din 6 mai a emisiunii “Doamne de poveste”, difuzata in fiecare duminica, de la 16.30, ACASA, prezinta povestea fascinanta a vietii uneia dintre cele mai mari doamne a muzicii romanesti, dar si moartea misterioasa si tulburatoare a celei care a fost numita regina romantelor, Ileana Sararoiu.

Ileana Sararoiu si-a inchinat viata muzicii si a sfarsit cantand pe scena, in mijlocul oamenilor care o adorau, pentru ca prin fiecare cantec ea transmitea emotie si bucurie celor care o ascultau.
De la romante la muzica populara, muzica usoara romaneasca sau internationala, iubirea pentru muzica se simtea in fiecare melodie pe care o canta: “Era rasfatata publicului. Cand intra in scena stia sa creeze aceea atmosfera si marele ei talent era ca stia sa spuna extraordinar de frumos poezia cantecului cu multa inteligenta, cu frazare frumoasa, cu caldura in glas. Eu nu am decat cuvinte de lauda, as putea spune ca a fost cea mai mare interpreta de romante de dupa Ioana Radu”, spune pentru “Doamne de poveste”, Benone Sinulescu.
„De ce oare m-ai parasit” este romanta de suflet din intregul repertoriu al Ilenei Sararoiu atat a fratelui sau, Nicolae Sararoiu, cat si a sotiei acestuia, Nina Sararoiu.

“A fost un suflet deosebit, poate ca nici unul dintre noi cinci nu a avut bunatatea si nobletea sufletului ei. Era o femeie frumoasa si expansiva, ii placeau si glumele si bancurile si vorba taraneasca, si vorba mai delicata”, spune Nicolae Sararoiu.
Sensibila si feminina, dar in acelasi timp o prezenta tonica, optimista si cu un simt al umorului foarte dezvoltat, Ileana Sararoiu reusea cu usurinta sa capteze simpatia celor de langa ea: “Era un om teribil de generos si odihnitor, adica stia sa creeze si acea atmosfera incendiara sa fie ras continuu. Era formidabila cand incepea sa imite ea taranci sau nu stiu ce, stia cand sa faca si cum sa spuna bancuri, stia sa se ridice si sa se coboare la nivelul fiecaruia, asta e un lucru foarte mare”, completeaza prietenul sau, artistul Benone Sinulescu.

O persoana iubitoare, care si-a tratat rudele, prietenii si publicul cu multa caldura si afectiune, asa si-o aminteste cumnata ei, Nina Sararoiu : “O fiinta extraordinara! S-a purtat nu ca o cumnata, ca o sora. Poate ca nici cu surorile mele nu eram asa de apropiata cum eram de Ileana”.
Benone Sinulescu isi aduce aminte cu durere in suflet despre moartea bunei sale prietene, Ileana Sararoiu. El a fost cel care i-a descoperit talentul muzical si care a sustinut-o intotdeauna in cariera artistica: “Ea tot avea migrene, dar fiind un om optimist zicea “Da’ lasa draga, beau o cafea si-mi trece”. Asa a facut si cand a murit, s-a dus a baut o cafea acasa, a mai baut o cafea in drum spre o nunta. Aici am o aminitre care ma apasa pe mine pe suflet, ca cel cu nunta respectiva de la Calarasi a venit la mine si eu nu puteam ca eram ocupat. Zic:Nu pot, dar iti recomand pe Ileana Sararoiu”, si ea s-a dus acolo si acolo a murit si uite chestia asta ma obsedeaza si ma doare. Am suferit enorm. Am tinut foarte mult la ea si am apreciat-o si ca om, avea o bunatate, era un caracter deosebit”, povesteste Benone Sinulescu.

Duminica, 6 mai, de la 16.30, ACASA, telespectatorii vor vedea fotografii in exclusivitate din arhiva personala a artistei si vor afla, din confesiunile invitatilor Oliviei Steer la “Doamne de poveste”, amanunte despre cele doua casatorii ale cantaretei Ileana Sararoiu si prietenia cu Maria Ciobanu, adevarul despre disparitia brusca a acesteia si ce i-a determinat pe membrii familiei sa-i deshumeze trupul la cateva zile de la inmormantare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.