George Mihăiţă: Eram stăpân peste tot. Aveam o bucurie extraordinară de a trăi în sărăcie

• Actorul şi directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă este invitatul Marinei Constantinescu la Nocturne, luni, 7 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+   

Nocturne cu George Mihaita_2438Invitatul ediţiei Nocturne de luni, 7 aprilie, este actorul si directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Pe 7 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, Marina Constantinescu stă de vorbă cu actorul căruia Radu Beligan i-a făcut un adevărat compliment spunându-i că îi predă lui ştafeta de director, deşi între mandatele celor doi se scurseseră zeci de ani.

 „Eu am venit un ţăranuş de la Moreni, cu talent, se pare, talent pe care-l exersam încă din timpul orelor de liceu”, mărturiseşte George Mihăiţă. Despre viaţa la Moreni, locul natal, îşi aminteşte cu zâmbet larg pe chip: „Eram stăpân peste tot. Aveam o bucurie extraordinară de a trăi în sărăcie. Acolo am început să fac lumea să mă asculte şi să râdă.

Şi tot despre începuturi, George Mihăiţă mai spune: „Nu visam. Speram. Speram să ajung un actor despre care să se vorbească.” Şi s-a vorbit, într-adevar, chiar de la linia de start a carierei. Eugenia Popovici a scris câteva cuvinte pe un bileţel: „Talentul este o floare rară. Iar băiatul ăsta a venit cu un buchet.”

Despre Bucureşti? Râde şi se emoţionează când îşi aminteşte că mama (vânzatoare de George Mihaita la Nocturne_2403pâine) şi tatăl (mecanic de camioane) l-au trimis pentru prima dată în capitală cu o sticlă de lichior, pe care i-a oferit-o secretarei de la facultate.

Actorul George Mihăiţă recunoaşte că citeşte cronicile de teatru şi nu se supără niciodată: „Ce, eu nu-mi dau seama de unele lipsuri – ale mele, ale montărilor?„. Şi tot el povesteşte la Nocturne despre relaţia specială pe care o are cu Televiziunea Română: „Când intru în Televiziunea Română, parcă mă întorc în familie. Până şi cabiniera pare o rudă a mea„, amintindu-şi de zecile de piese de teatru filmate aici.

Omul învăţat din copilărie să zâmbească ne lasă să pătrundem puţin şi în adâncul sufletului său laNocturnele de luni seară de la TVR 1, TVR HD şi TVR+: „În orice fel de relaţie, mai ales în cea de iubire, greşeala trebuie să ţi-o asumi tu, ca bărbat.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.