Geoffrey Rush va fi recompensat cu un trofeu onorific, la Karlovy Vary

Geoffrey Rush

Actorul australian Geoffrey Rush, care are în palmares un premiu Oscar, va fi recompensat cu un glob de cristal onorific, pentru „contribuţia sa excepţională la dezvoltarea cinematografiei mondiale”, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (1-9 iulie), au anunţat organizatorii evenimentului, relatează AFP.

Starul australian, în vârstă de 70 de ani, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal în anul 1997 datorită interpretării sale din filmul „Shine”.

Jeoffrey Rush, cunoscut de publicul mai tânăr după ce l-a interpretat pe Căpitanul Barbossa în filmele din populara franciză cinematografică „Piraţii din Caraibe”, a primit alte trei nominalizări la Oscar: în 1999 pentru rolul secundar din „Shakespeare in Love”, în 2001 pentru rolul principal din „Quills” şi în 2011 pentru rolul secundar din „The King’s Speech”, conform Agerpres.

Benicio del Toro, care a câştigat în 2001 premiul Oscar pentru rolul secundar din „Traffic”, va fi recompensat la Karlovy Vary cu Premiul Preşedintelui Festivalului.

Cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary va avea loc în această staţiune termală din vestul Republicii Cehe în perioada 1-9 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.