FONDURILE EUROPENE, MAREA ESCROCHERIE, documentar difuzat vineri, la B1

B1 programeaza pentru vineri, 29 iulie, intre orele 21.00-23.00, documentarul EU GRANTS:THE GREAT SWINDLE (FONDURILE EUROPENE, MAREA ESCROCHERIE). Este vorba despre o productie recenta (iunie 2011), care  prezinta cazuri de coruptie, de deturnare de fonduri europene, bani care intra in buzunarele celor care conduc crima organizata.

FONDURILE EUROPENE, MAREA ESCROCHERIE dezvaluie, pe parcursul a 30 de minute, coruptia masiva din inima finantelor europene.

Bugetul alocat fondurilor europene e colosal. Dar are intr-adevar UE control asupra modului in care sunt cheltuiti acesti bani? 400  de milioane de euro au fost dati Italiei pentru constructia de autostrazi. Mafia locala a sustras mai mult de 12 milioane din aceasta suma; una dintre cele mai mari fraude pe care le-a cunoscut Italia. Oficiul Anti-Frauda de la Bruxelles, cu prea putini angajati, pare lipsit de putere in fata unui caz de coruptie de o asemenea amploare. Descoperirea unor cazuri asemanatoare de deturnare a fondurilor europene in Spania, Franta si Belgia demonstreaza ca miliarde de euro din banii contribuabililor se duc direct in buzunarele retelelor de crima organizata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.