Festivalul plăcintei lungi de 100 de metri are loc în Parcul Naţional

festivalul plăcintei

Festivalul Plăcintelor adună, începând de joi, în Parcul Naţional din Capitală, produse gastronomice din toate zonele ţării iar organizatorii evenimentului vorbesc despre „plăcinta de 100 de metri pe care o dedicăm Centenarului Marii Uniri”.

Vedetele evenimentului sunt plăcintele, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele şi pentru toate gusturile, preparate după de reţete tradiţionale din toate zonele ţării, anunţă organizatorii festivalului. „Fiind an Centenar, vom sărbători Unirea în gusturi şi-n plăcinte!”, se arată în comunicat.

Sloganul evenimentului este „La plăcinte Înainte!” fiind aşteptaţi bucatari care vor pregăti delicatesele sub ochii spectatorilor. Sunt promise plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă, poale-n
brâu moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, şi placinte munteneşti, mocăneşti, ciobaneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, olteneşti cu brânză
de burduf şi praz şi plăcinte boiereşti.

Nu lipsesc din oferta orgaizatorilor plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, macedoneene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită simple sau umplute, dulci sau sărate.

Evenimentul include concursuri de gătit şi de pregătit plăcinte, de preparate culinare româneşti pregătite în familie, activitati interactive atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari, ateliere de creaţie în aer liber (desen, pictură pe faţă, atelier de obiecte meşteşugăreşti).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.