Fabula mistretului paros Realitatea Media

Mistretul paros Realitatea Media zapacea de multa vreme lucrurile in padurea cea batrana. A fost o toxina cu efect lent, care, incetul cu incetul, a prins in mrejele sale o multime de animale slabe de inger si dornice de trai indestulat cu orice pret, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro.

Mistretul, cu denumirea stiintifica Sus Scrofa (Linnaeus 1758), este unul dintre cele mai raspindite mamifere de pe teritoriul Romaniei.

Mistretul este singurul reprezentant salbatic al familiei Suidae din tara noastra .

Din cauza raspindirii pe tot globul pamintesc, exista foarte multe subspecii ale genului Sus, dar se poate spune ca aceste subspecii au aparut datorita patriotismului local. Sigur, acesta este un subiect aprig dezbatut in rindurile biologilor si vinatorilor, dar nu face scopul acestui articol.

Multe clasificari stiintifice nu recunosc decit 4 specii de mistreti .
– Sus Scrofa scrofa – Europa si Africa de nordvest
– Sus Scrofa ussuricus – Asia de nord si Japonia
– Sus Scrofa cristatus – Asia centrala si India
– Sus Scrofa vittatus – Indonezia

Ani in sir nu a respectat regulile stabilite pentru convietuirea pasnica a tuturor dobitoacelor. Sustinand cu tupeu ca este mare generator de organe de presa, i-a cerut ursului de la Controlul Financiar, numit in cod padurean ANAF, sa fie trecut in randul marilor contribuabili.

A corupt insa tot ce a putut corupe. In curtea sa tot mai mare au ajuns sa se indestuleze lupi, hiene, iepuri, pasari cantatoare, sobolanei de subterana citadina si soricei de camp.

Pe masura ce trecea timpul, unele dintre aceste vietati capatau tot mai mult caracteristici comportamentale si anatomo-patologice tipice mistretului paros.Te uitai la unul si vedeai falcile mistretului, priveai la altul si vedeai trabucul insolent al mistretului, te uitai la al treilea si vedeai verbul nesimtit al mistretului.

Cand Elefantul din fruntea padurii, Traian Basescu pre numele sau, a refuzat sa vina in curtea mistretului paros si sa inghita fructele sale otravite, mistretul si-a pus toata armata de vietati pervertite sa dea in elefant si in ceilalti care au refuzat sa accepte nelegiuirile porcului salbatic: leul, ghepardul, puma, antiplopa si multe, multe alte animale salbatice din padure si din savana vecina acesteia.

In acest timp, mistretul a inceput sa-si bata joc de vietatile mici si mari care-i lucrau in curte, in dispretul Codului Muncii si al Contractului Colectiv din Ramura Mass-media, alegand dintre ele pe unele care sa loveasca in celelalte si sa le distruga, dupa principiul enuntat de un jder batran si intelept, cu mult timp in urma: “Homo homini lupus”.

Unele vietati au ales libertatea, fugind in padurea libera. Aici si-au facut bloguri si site-uri independente, pe care au inceput sa scrie despre netrebniciile mistretului paros si ale fratilor sai mai mari si mai mici, ca Felix Motanul si Riciu. Toate aceste nenorociri si reteaua de mizerii faptuite de unii au capatat un nume, acceptat de catre cei care nu isi zapacisera verticalitatea: Sistemul Ticalosit.

Citeste totul aici

One thought on “Fabula mistretului paros Realitatea Media

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.