Eurovision 2012: Sambata seara, romanii aleg piesa care ne va reprezenta la Baku

• Selecţia Naţională Eurovision 2012 are loc sâmbătă, 10 martie, ora 21.00

Sâmbătă seară, românii aleg melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2012. Selecţia Naţională se desfăşoară în 10 martie, în transmisiune directă la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21.00. În premieră, anul acesta, finala va putea fi urmarită şi de internauţi, pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv.

Prezentatorii spectacolului de selecţie vor fi Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea (căpitanul anilor ‘90 din echipa lui Mircea Radu în emisiunea ÎnTrecerea anilor) şi cei 3 „Terori”: Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea „La Mustaţă”, prezentată de Constantin Trofin la TVR 2). Ca şi în alţi ani, în camera verde vor fi, pe lângă artiştii concurenţi, jurnaliştii acreditaţi şi, în premieră, bloggerii care vor face live report.

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă vor fi Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut din Germania, dar şi de anul acesta şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku.

Pentru că România se pregăteşte de alegeri, ideea spectacolului de selecţie va fi oarecum similară: numai că telespectatorii vor vota pentru cea mai bună melodie care să reprezinte România la Eurovision. Vor fi analişti şi comentatori politici, care îi vor lua la întrebări pe concurenţi, iar aceştia se vor strădui să ne convingă să îi votăm.

Mi se pare o selecţie mult mai bună decât în alţi ani şi asta în ciuda faptului că nu sunt multe nume cunoscute publicului larg. Piesa câştigătoare trebuie să aibă forţă, voce (sau voci) deosebite, carismă şi, nu în ultimul rând, spectacol. Eu am convingerea că vom fi în finala din 26 mai cu melodia pe care românii o vor alege sâmbătă”, declară Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision de la TVR.

Spectacolul de sâmbătă seară va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku. Alegerea va fi facută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator.

De la ora 24.00 este programată, la fel ca în fiecare an, transmisiunea „Dopo Eurovision”, cu discuţiile de după concurs, la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.