Eurovision 2010. Piesele calificate in finala

Cele zece melodii care s-au calificat in finala sunt din urmatoarele state participante:

flag Bosnia & Herzegovina – Vukašin Brajic’, “Thunder And Lightning”

flag Moldova – Sunstroke Project & Olia Tira, “Run Away”

flag Rusia – Peter Nalitch & Friends, “Lost And Forgotten”

flag Grecia – Giorgos Alkaios & Friends, “OPA”

flag Portugal – Filipa Azevedo, “Há Dias Assim”

flag Belarus – 3+2, “Butterflies”

flag Serbia – Milan Stankovic’, “Ovo Je Balkan”

flag Belgia – Tom Dice, “Me And My Guitar”

flag Albania – Juliana Pasha, “It’s All About You”

flag Islanda – Hera Björk, “Je Ne Sais Quoi”

Prima concluzie este ca, asemeni cum se intampla in fiecare an, si anul acesta sistemul de vot a facut victime printre concurentii valorosi, care ar fi meritat sa ajunga in finala, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro.

Cel mai important invins este din flag Letonia, Aisha, “What For?” si ma asteptam la acest happening: piesa interpretata de letona este prea inteligenta si firoscoasa pentru Eurovision.

Personal, cred ca punctajul cel mai mare l-a obtinut Rusia. Nu inteleg ce cauta in finala Filipa Azevedo din Portugalia, belarusii 3+2 si trupa PopRock din Bosnia.

Probabil ca va trebui sa intelegem ca Eurovision este un concurs de muzica pentru mase, nu pentru valori.

~live commentary~

Sunstroke Project & Olia Tira din Republica Moldova sunt primii concurenti moldoveni care nu canta in limba romana. Melodia este extrem de occidentala, foarte bine pusa la punct, calofila muzical, dar in comparatie cu ce s-a intamplat in anii trecuti anul acesta Moldova are o prezenta slaba.

Foto: Hera Bjork

TVR, felicitari, pentru cateva secunde a disparut emisia. Bravo, nu se putea mai bine. Moldovenii canta foarte bine, nu falseaza si se reprezinta pe sine cu voci foarte bune si prestanta. Nu sunt insa la fel de incantat, asa cum am mai scris, de continutul muzical tern, care ai impresia ca nu se mai termina odata.

Eu nu inteleg ce Dumnezeu fac comentatorii, care nu se aud bine si se calca unul pe celalalt in ceea ce spun.

Rusii de la Peter Nalitch Band, “Lost and Forggoten”. Este prima dintre melodii pe care le-am remarcat pe acest website. Voi explica putin frumusetea constructiei acestei melodii. Refrenul este cu modulatie, apoi tema revine pe gama de baza, de la strofa. Efectul este remarcabil. Imi place foarte mult aceasta melodie si aceasta interpretare.

Estonia vine cu Malcolm Lincoln, “Siren”. Una dintre cele mai ciudate melodii din concursul de anul acesta, construita pe armonii NewWave, contrase din The Cure si Blank Mange. Merita apreciata pentru originalitate, in contextul Eurovision, desigur. Pentru ca altfel acestui gen de muzica i-a trecut vremea deocamdata.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.