Eurovision. Astazi, prima semifinala la Oslo

Duminică, 23 mai, Paula Seling și Ovi au avut în program, de la ora 18.00, un scurt recital pe scena Eurovillage – un spațiu în aer liber dedicat publicului larg, artiștilor și jurnaliștilor acreditați la Eurovision, situat în centrul orașului, în imediata vecinătate a primăriei Oslo.

După reprezentație Paula și Ovi au coborât în mijlocul publicului, au acordat scurte declarații jurnaliștilor și au făcut  fotografii cu fanii, unii dintre ei fiind români ce trăiesc în Oslo.

De la ora 20.00, delegațiile oficiale participante la concursul Eurovision 2010 au inceput să sosească la petrecerea oficială de deschidere a acestui mare eveniment muzical. Fiecare delegație care pășea pe covorul roșu era anunțată sutelor de jurnaliști din toată lumea, prezenți la ceremonie.

Imediat ce a fost auzit numele României, jurnaliștii de pe margine, care nu aveau acces pe covorul roșu, s-au inghesuit să ajungă la Paula Seling și Ovi. In pofida cordoanelor de securitate, cei doi artiști români s-au oprit și le-au acordat tuturor doritorilor scurte declarații.

Petrecerea oficială de deschidere a concursului Eurovision s-a desfășurat în imensa sală de la parterul Primăriei din Oslo, acolo unde, în decembrie 2009, a avut loc ceremonia de acordare a premiului Nobel pentru Pace președintelui american Barak Obama.

Astăzi, la Telenor Arena se lucrează intens la repetițiile pentru prima semifinală, cea de marți, 25 mai, în care vor concura 17 țări: Moldova, Rusia, Estonia, Slovacia, Finlanda, Letonia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Belgia, Malta, Albania, Grecia, Portugalia, Macedonia, Belarus și Islanda.

TVR va transmite toate cele trei competiţii de la Oslo, semifinalele din 25 și 27 mai și finala concursului din 29 mai 2010, în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD, de la ora 22.00.

Românii vor avea drept de vot doar în 27 și 29 mai, iar cei din străinătate care vor dori să voteze piesa României, cântecul ”Playing With Fire”, vor trebui să urmărească transmisiunea televiziunii publice din țara în care se află.

One thought on “Eurovision. Astazi, prima semifinala la Oslo

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.