Eurovision: 15 melodii calificate pentru finala romaneasca

• Pe 10 martie, în transmisiune directă la TVR 1, se alege melodia ce va reprezenta România la Eurovision

15 melodii au fost alese să intre în spectacolul de selecţie din 10 martie, când se decide ce cântec va reprezenta România la Eurovision 2012. Juriul de specialişti desemnat de TVR a avut de ascultat şi votat dintre cele 97 de piese admise pentru preselecţie. Pe lângă cele 15 melodii alese, juriul a decis să păstreze încă două ca rezerve în cazul unor retrageri.

Lista completă a pieselor care vor fi prezentate în spectacolul live din 10 martie, cat si punctajele obtinute de fiecare piesa in parte pot fi vizualizate pe www.tvr.ro/eurovision, Tot aici sunt anunţate şi melodiile de rezervă.

Juriul de specialişti care a ales cele 15 finaliste a fost format din reprezentanţi ai caselor de discuri, compozitori, oameni de radio. Din juriu au făcut parte: Dana Adam (Media Pro Music), Dan Popi (Cat Music), Cătălin Muraru (Roton), Sorin Sfârlea (Universal Music Publishing Romania), Manuel Dinculescu (Radio 21), Tony Teşiu (Radio ZU), Ştefan Naftanailă (Radio România), Dana Dorian – critic muzical, care a fost şi vicepreşedinte al juriului şi compozitorii Eduard Cîrcotă, Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), George Natsis, ultimul fiind şi preşedintele juriului.

Pe 5 martie, toate cele 15 piese vor fi postate, în variantă audio, pe www.tvr.ro/eurovision pentru a putea fi ascultate de toţi cei interesaţi.

Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai.

Aproape trei sferturi dintre respinşii de luni seara au reintrat in cursa

Grabă mare printre compozitorii care şi-au dorit să participe în acest an la Eurovision 2012. Dead-line-ul dat de TVR (marti, ora 9.30) pentru completarea dosarelor de înscriere în concurs a fost respectat de cea mai mare parte a celor 46 consideraţi iniţial respinşi.

Lista finală a compoziţiilor care au fost audiate de juriul desemnat de TVR pentru Selecţia Naţională Eurovision 2012 a ajuns la un total de 97 de piese admise. Numărul celor respinse din motive de nerespectare a Regulamentului a fost redus la 12, după ce acelora care, din grabă sau neatenţie, nu au completat toate documentele necesare înscrierii, li s-a oferit de către organizatori şansa de intra totuşi în cursă. Organizatorii au aşteptat actele completate şi scanate de către compozitorii, textierii şi interpreţii din provincie, cât şi de către cei din Bucureşti, la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro, până marti, 28 februarie, la ora 9.30.

În cursa pentru Selecţia Naţională a Concursului Cântecului European Eurovision 2012, organizată de TVR, s-au înscris 109 melodii.

Luni, 27 februarie, la sediul TVR, între orele 10.00 – 18.00, în transmisiune directă pe www.tvr.ro/eurovision, plicurile au fost deschise şi verificate în ceea ce priveşte respectarea Regulamentului Eurovision, în prezenţa notarului public Florentina Aron. Dintre cele 109 piese trimise, doar 63 de înscrieri au fost valide, iar 46 nu au respectat toate prevederile Regulamentului (fiind lipsite de unele semnături sau documente solicitate etc.).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.