Ultima ediţie a „Audiţiilor pe nevăzute”, difuzată marţi seară de Pro TV, a fost lider detaşat de audienţă, aproape 3 milioane de telespectatori urmărind show-ul.
Conform Kantar Media, la nivelul publicului comercial (public din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani), Pro TV a înregistrat o audienţă medie de 14,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 28,1%, urmat fiind de Kanal D, cu o medie de 7,3 puncte de rating şi 14,6% cota de piaţă şi Antena 1 cu 7,1 puncte de rating şi 14% cota de piaţă.
„Vocea României” şi-a păstrat poziţia de lider şi la nivelul publicului din mediul urban, obţinând o audienţă medie de 11,8 puncte de rating şi 21,5% cota de piaţă, urmat de Kanal D cu 8,8 puncte de rating şi 16,1% cota de piaţă şi Antena 1 cu 6,4 puncte de rating şi 11,6% cotă de piaţă.
În minutul de aur la nivelul publicului commercial (22:04), Pro TV a obţinut un rating de 18,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 36,4% cotă de piaţă. La nivelul întregii populaţii din România, în minutul de aur 21.12, aproape 3 milioane de telespectatori au fost cu ochii şi urechile pe „Vocea României”.
Etapa „Audiţiilor pe nevăzute” de la „Vocea României” s-a încheiat. Cei patru antrenori şi-au ales câte 14 voci cu care vor merge mai departe în etapa „Confruntărilor”.
Ultimele alegeri care să le completeze echipele nu au fost deloc uşoare. Loredana l-a luat în echipa ei pe Alexandru Simion, încântată de inflexiunile vocii sale şi de sensibilitatea cu care a interpretat piesa.
Moga a avut o seară dificilă, având de selectat trei concurenţi pentru a-şi completa echipa. Primul ales a fost Marcel Roşca, un tânăr de 22 de ani, care a trăit nişte emoţii extraordinare, scaunul lui Moga întorcându-se în ultima clipă. Monica Merişan a reuşit să întoarcă scaunul lui Marius Moga, dar să îi impresioneze şi pe ceilalţi antrenori. Monica este deja cunoscută publicului din lungmetrajul „Poveste de cartier”, în care a jucat alături de Florin Călinescu.
Vizi Imre a fost concurentul care a reuşit să stârnească cea mai mare dezbatere a serii. Loredana şi-a dat jos pantofii pentru a-i oferi „şosete de diamant”, Horia a fost pe punctul de a se descalţa din nou, fiecare a scos la înaintare tot arsenalul pentru a-l avea în echipă. După ce a analizat bine lucrurile, amintindu-şi că era o vreme în care trupa lui parodia piesele lui Moga, a ales să meargă mai departe în echipa acestuia.
Brenciu a făcut şi el două achiziţii. Dalma Kovacs, cunoscută telespectatorilor ProTV de la „Land of Jokes”, a făcut senzaţie la „Vocea României” întorcând toate cele patru scaune. Pasionată de jazz, Dalma a venit la acest show în încercarea de a-şi atrage un nou public şi de a face un pas înainte în carieră. Vocea ei a stârnit o adevărată bătălie între antrenori. Vlad Simion a adus o explozie de energie pe scena de la „Vocea României”, a întors două scaune, dar a ales în cele din urmă să meargă în echipa lui Horia Brenciu.
Smiley a adaugat în echipa lui încă două voci masculine: Gheorghe Mihail şi Dragoş Cristiu. Mihail a venit alături de Nicoale Cristian Nistor, un concurent din echipa lui Horia Brenciu, pentru că mai presus de muzică îi leagă şi o prietenie. Dorinţa lui Mihail este de a face parte din show-bizz, motiv pentru care a şi venit la această emisiune.
Deşi a reuşit să întoarcă scaunul lui Horia Brenciu în doar câteva secunde, decizia finală a fost Smiley. Dragoş a reuşit cu greu să aleagă între cei doi antrenori care s-au întors atunci când a început să cânte. Smiley sau Marius Moga? A fost o întrebare la care Dragoş a avut nevoie de ceva timp de gândire, însă răspunsul corect în cazul lui a fost Smiley. După ce a făcut furori la Eurovision alături de trupa Electric Fence, Elena Vasile şi-a încercat norocul şi la „Vocea României”. Aceasta a reuşit să îl impresioneze pe Smiley şi să meargă mai departe în etapa „Confruntărilor”.
Cel mai apreciat concurent al serii a fost însă Pavel Bartoş. Prezentatorul a reuşit imediat să întoarcă toate cele patru scaune. Nu pentru că a avut o voce nemaipomenită, însă şi-a construit foarte bine momentul. Mormăitul de la microfon i-a determinat pe antrenori să se întoarcă, convinşi fiind că li se pune ceva la cale.