Emoția de la Clipa de fericire a cuprins peste 1.5 milioane de telespectatori

Clipa de fericire a fost trăită de peste 1.5 milioane de telespectatori la nivel național, pe întreaga durată de difuzare, iar emoția și lacrimile de bucurie au trecut dincolo de ecranele televizoarelor, până la sufletul telespectatorilor.

Ecaterina Simion 6)

La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, PRO TV a fost lider de audiență și a obținut un rating de 8.1 și o cotă de piață de 18.7%, în timp ce postul clasat pe locul doi a obținut 6.9 puncte de rating și 16.0% share. În minutul de aur, de la 20.56, peste 2.2 milioane de telespectatori trăiau Clipa de Fericire.

Amalia Enache, gazda emisiunii, le-a prezentat telespectatorilor oameni extraordinari. Rând pe rând au intrat în platou și și-au trăit povestea fericită: Sebastian Crăciun, Roman Petrușca, Ecaterina Simion, Andrada Buldum și Monica Oprea.

Povestea emoționantă a lui Sebastian, băiețelul care se luptă cu o boală groaznică, dar care a reușit să vadă partea frumoasă a vieții și să își folosească inteligența pentru a-și ajuta părinții, a fost prezentată în prima ediție Clipa de fericire: „Pentru mine boala nu există! Eu trebuie să îmi trăiesc viața, voi trebuie să vă trăiți viața! Trebuie să trăiești viața la maxim!”.

Sebi are deja trei volume de poezii publicate, pe care le folosește ca monedă de schimb pentru a-și plăti tratamentul și este un exemplu de optimism, inteligență și simț al umorului în fața greutăților vieții: „Sunt un om norocos, cu o familie frumoasă și cu o viață frumoasă și totul în jurul meu este frumos și așa ar trebui să vadă oricine!”.

După ce ani de zile și-a petrecut ziua de naștere și cele mai importante sărbători la recuperare, dorința lui Sebi de a avea o petrecere surpriză s-a îndeplinit. O librărie întreagă plină cu volumele lui, un tort mare, confetti și mulți oameni care îl apreciază au fost acolo special pentru el. A dat autografe ca un adevărat autor și le-a mulțumit celor prezenți așa cum știe el mai bine, printr-o poezie: „Ce poate fi mai pur, mai omenesc, decât să spui un simplu Mulțumesc? Celor ce fac ca viața ta să fie luminoasă, ca o stea. E greu să știi că orice vrei, chiar mersul, se măsoară în lei!”.

Roman Petrușca, singurul elev din județul Sibiu care a luat nota 10 la examenul de Bacalaureat, a primit în schimbul sacrificiului său pentru studiu, o clipă de fericire. Roman a renuțat la pasiunea lui pentru fotbal și s-a dedicat școlii, însă, ieri seară, i-au fost alături colegii din echipa în care a jucat opt ani și antrenorul său.

Ecaterina Simion, o învățătoare care practică această meserie de 28 de ani din pasiune, și-a trăit visul de a fi actriță, însă nu singură. Alături de ea au fost Carmen Tănase și Elvira Deatcu. Generații întregi pe care le-a învățat i-au fost alături în platou și i-au transmis mesaje de încurajare, care au emoționat-o până la lacrimi: „Pentru mine este cea mai mare fericire să mă întâlnesc cu ei, să vorbesc cu ei. Asta îmi doresc și acum de la generațiile acestea!”.

În doar o oră de repetiții, Ecaterina, Carmen Tănase și Elvira Deatcu au pus în scenă un moment care a adus în platou o explozie de energie și bună dispoziție.

Andrada Buldum, o fată de numai 14 ani cu care viața nu a fost deloc darnică, este determinată să devină campioană olimpică la kaiac-canoe: „Sunt un copil ca orice alt copil. Nu am tot ce îmi doresc, dar mă mulțumesc cu ceea ce am!”.

Andrada este un exemplu de luptătoare, care și-a trăit Clipa de fericire când a întâlnit-o pe Elisabeta Lipă, modelul ei în viață. Pe lângă întâlnirea cu Elisabeta, ea a primit și echipamentul de care are nevoie la început de drum către campionatul olimpic.

Momentul Andradei a fost unul de dublă bucurie. Elisabeta Lipă a trăit și ea Clipa de fericire, când în platoul emisiunii a pășit antrenoarea care i-a deschis drumul spre câștigarea campionatului olimpic, Ileana Pavel: „La orice m-aș fi așteptat, dar să o văd pe Ileana în platou… E o surpriză foarte mare pentru mine!”.

Monica Oprea este un exemplu de recunoștință pentru a doua șansă la viață, care i-a fost oferită de părinții lui Robert, un băiețel de 7 ani, devenit înger donator ce a salvat trei vieți prin gestul de altruism extraordinar făcut de părinții lui.

Cea mai mare dorință a Monicăi, dar și a Mihaelei, mama lui Robert, a fost de a se cunoște. Monica își dorea să le mulțumească personal pentru a doua șansă primită, iar Mihaela să mai strângă încă o dată în brațe o parte din copilul ei: „Chiar dacă ce am putut să donăm există într-un corp străin, celulele alea sunt ale lui personale!”, a spus Mihaela.

Întâlnirea emoționantă dintre cele două mame a fost una plină de blândețe și lacrimi: „Sincer, în ochii tăi e așa o sclipire de copil!”, i-a spus Mihaela, mama lui Robert, Monicăi. În platoul emisiunii au venit toți cei trei care au primit viață de la Robert și s-au cunoscut pentru prima dată. Împreună au urmărit mesajul de la Mihaela și au aflat vestea minunată că este însărcinată pentru a doua oară. Un miracol care i-a răsplătit bunătatea izvorâtă dintr-o durere sfâșietoare.

Clipa de fericire își propune să aducă în prim plan valoarea adusă de fericirea adevărată, emoția aceea atât de intensă, încât este molipsitoare și reușește să treacă de bariera televizorului, până la cei de acasă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.