Aurora Liiceanu despre „Dragostea cea veche îţi sopteşte la ureche”

• Vineri, la Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu, la TVR 2

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, Liana Stanciu este gazda unei ediţii de Arte, carte şi capricii în care subiectul principal este CARTEA.

Liana Stanciu si Aurora Liiceanu

Chiar dacă Târgul Internaţional Gaudeamus carte de învăţătură şi-a închis recent porţile, emisiunea din această săptămână stă sub semnul cuvântului scris. Pentru că Gaudeamus a devenit cel mai important şi longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii. Dovadă au fost cele 700 de evenimente ale acestei ediţii, dar şi Pavilionul central de la Romexpo plin-ochi cu expozanţi şi vizitatori, marea lor majoritate tineri. Organizatorii au estimat că cei peste 120 000 de vizitatori au cheltuit mult peste 3 milioane de euro, confirmând promisiunea de a fi „cel mai citit târg de carte“.

Invitata acestei ediţii este doamna Aurora Liiceanu, care va sta de vorbă cu Liana Stanciu despre dragoste. În ultima carte lansată la Gaudeamus – „Dragostea cea veche îţi sopteşte la ureche”  -, autoarea Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, trece în revistă primele iubiri ale unor scriitori şi oameni de ştiinţă. Este oare adevarată zicala că prima dragoste nu se uită niciodată? Şi ce e, de fapt, iubirea? Aflaţi din dialogul Lianei Stanciu cu invitata sa, la Arte, carte şi capricii.

Nu este uşor să creşti şi să te perfecţionezi ca artist şi, cu siguranţă, după cum spunea cândva Nicolae Iorga, “nu e de-ajuns ca o ţară să dea talente; ea trebuie să ştie a le ţine vii”. Aceasta este deviza Şcolii de Valori, o organizaţie care a lansat cea de-a doua ediţie a burselor stART, un program naţional pentru susţinerea tinerilor între 14 şi 18 ani, talentaţi la muzică, pictură şi desen.

Şi dacă nu ştiaţi, până pe 13 decembrie, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti se transformă într-o… lume a copiilor! La sfârşit de săptămână, micuţii pot studia obiceiuri legate de sărbătorile din calendarul popular şi pot afla tainele meşteşugurilor tradiţionale. Iar mai multe amănunte puteţi afla în această vineri la Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.