Ducu Bertzi a schimbat folclorul pentru Iuliana Tudor

Au retrăit emoţiile din spectacolele în care muzica usoară şi folk-ul erau cap de afiş, au făcut spectacol pentru a ajuta trei poveşti de viaţă care au nevoie de vindecare şi au încins dansul în Studioul 1 al Televiziunii Naţionale. Silvia Dumitrescu, Marina Florea şi Ducu Bertzi au acceptat invitaţia Iulianei Tudor pentru emisiunea „O dată-n viaţă” şi astfel, ajutaţi de trei nume importante ale folclorului românesc – Adrian Stanca, Gelu Voicu şi Nicolae Mureşan, au interpretat momente artistice care i-au readus în atenţia publicului din România şi nu numai.

Alături de probele artistice, echipa emisiunii le-a pregătit şi probe practice, care să relaxeze atmosfera din platou. Astfel, Marina Voica a fost provocată să mânuiască roata olarului, Ducu Bertzi a fost invitat să lucreze la războiul de ţesut, iar Silvia Dumitrescu a pus mâna pe bormaşină pentru a înşuruba piesele lipsă dintr-o bucată de mobilier.
Pentru că la în luna aprilie a fost Ziua Internaţională a Rromilor, „O dată-n viaţă” a găzduit un moment special – Diana Matei şi Taraful Cleante au încins atmosfera din platoul emisiunii. Însă, de departe, cel mai emoţionant moment al show-ului a fost acela în care Ducu Bertzi a … schimbat folclorul pentru Iuliana Tudor. Astfel, piesa „Ana, zorile se varsă” din repertoriul lui Ioan Bocşa a devenit „Iuliana, zorile se varsă”!

Marina Florea: „Mi-aş fi dorit ca emisiunea să nu se mai termine”

„Îmi pare rău că emisiunea are un timp clar alocat în grila tv. Eu mi-aş fi dorit să nu se mai termine. A fost excepţional. Mi-am învins emoţiile cu ajutorul profesioniştilor care lucrează la acest program tv. Este un mediu muzical în care se vorbeşte pe portativ, sunt oameni care ştiu să pună în valoare folclorul românesc. Mai mult decât atât, faptul că participarea noastră la emisiune ajută un caz care are nevoie să se vindece… înseamnă enorm. Mă bucur că mai există emisiuni precum cea moderată de Iuliana Tudor, emisiuni care ne distrează, dar şi responsabilizează, în acelaşi timp.”

Silvia Dumitrescu: „Acum am lăsat la TVR momente pentru arhivă”

„Participarea noastră la emisiunea Iulianei Tudor a fost un motiv frumos de a ne reîntâlni. Mă leagă o prietenie frumoasă de Marina Florea şi cred că în seara aceasta, noi, cei trei invitaţi, chiar am lăsat momente pentru arhiva TVR. Au fost clipe unice, pe care le-am trăit din plin. Am trăit bucuria spectacolului, emoţia repertoriului în premieră şi responsabilitatea poveştilor sociale pe care le-am prezentat în emisiune”.

Ducu Bertzi: „Am pus multă emoţie în cântec”

„În seara aceasta a fost, în primul rând, emoţionant. Am cântat piesa «Ană, Zorile se varsă» sau, mai degrabă «Iuliana, zorile se varsă», din repertoriul lui Ioan Bocşa, cu multă dăruire. Am pus multă emoţie în cântec. Folclorul este un univers pentru care am un respect deosebit, pentru că ne oferă o muzică fascinantă”.

Iuliana Tudor: „Mi-am făcut deja bagajul pentru Zalău”

„De fiecare dată cazurile sociale prezentate în emisiune mă emoţionează până la lacrimi. Sunt însă recunoscătoare telespectatorilor pentru că, în foarte multe situaţii, rezolvările pentru aceste poveşti au venit de la cei care ne privesc. Vineri seară, medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti a intrat în direct prin telefon pentru a ne oferi sprijinul în rezolvarea uneia dintre cele trei poveşti. Mă înclin în faţa unor asemenea oameni-reper pentru noi, ceilalţi. De data aceasta m-a emoţionat şi Ducu Bertzi, care mi-a făcut o surpriză deosebită, schimbând versurile piesei lui Ioan Bocşa si astfel… zorile nu s-au mai revărsat pentru Ana…, ci pentru Iuliana. Rămân în continuare alături de telespectatori pe Facebook şi www.iulianatudor.ro, chiar dacă, în ultima perioadă, am fost implicată în foarte multe evenimente. Chair după emisiune am început să-mi fac bagajul pentru Zalău, unde săptămâna viitoare voi prezenta concertul aniversar al lui Dinu Iancu Sălăjanu. Printre invitaţi sunt Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Andreea Voica, Niculina Stoican, Mioara Velicu şi Sava Negrean Brudaşcu”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.