Dragoş Pătraru ne ţine la curent cu Starea naţiei, la TVR 1

Un late night show de autor începe la TVR 1 din 1 septembrie. Telespectatorii îl pot urmări de luni până joi, de la ora 23.00.

image

Din 1 septembrie, Dragoş Pătraru aduce la TVR 1 emisiunea de autor Starea naţiei. Emisiunea se diferenţiază de cele existente pe piaţă prin modul de abordare a analizei ştirilor – corect şi echilibrat, cu o notă personală a moderatorului. Emisiunea va fi difuzată de luni până joi, de la ora 23.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

„Starea naţiei nu este un pamflet. Este un late night show, care îşi asumă fără ezitare funcţiile mass-media, abandonate în ultimii ani de multe entităţi media din România. Starea naţiei le oferă telespectatorilor informaţii, cultivându-le acestora rezistenţa la manipulare şi spiritul critic”, descrie Dragăş Pătraru emisiunea pe care românii o vor vedea de acum la TVR 1.
„Starea naţiei sancţionează derapajele de orice tip, fie că acestea provin din lumea politică sau din presă. Având permanent în atenţie interesul public, îndeplinim o altă funcţie importantă a mass-media, aceea de formare, de educare a publicului. Formatul Starea naţiei presupune apelarea la umor pentru prezentarea informaţiilor, ceea ce duce la îndeplinirea unei alte funcţii a presei, aceea de entertainment. Aşadar, informăm publicul distrându-l, ţinându-l în priză, utilizând de multe ori satira, pamfletul, dar nu ne ascundem în spatele unei formulări – „această emisiune este un pamflet” – inventată de unii pentru a scăpa de procese şi pentru a nu-şi asuma ceea ce difuzează pe post”, continuă realizatorul şi moderatorul emisiunii. 

De luni până joi, când este difuzată Starea naţiei, realizatorul trece în revistă subiectele care urmează a fi abordate în fiecare ediţie a emisiunii, timp de zece minute, de la 19.30, înainte de rubrica Sport ce prefaţează Telejurnalul de la TVR 1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.