Dinescu şi Mărgineanu, muzică şi bucătărie „sălbatică” la Cetate

Mihai Mărgineanu face Politică şi delicateţuri cu Mircea Dinescu în ediţia din 18 mai a emisiunii de la TVR 1 şi TVR+, la ora 14.30.

image

La Cetate, pe malul Dunării, de această dată învolburată, Mircea Dinescu îl primeşte cu drag şi voie bună pe Mihai Mărgineanu, alături de care găteşte „mai sălbatic”, asemenea muzicii cântate de invitatul său, un meniu despre care poetul spune că „nu este pentru domnişoare”. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită, la fel ca în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 20.00 la TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Dinescu începe prin a prepara o tuslama „ca la Cetate”, urmată de o salată de cap de viţel cu măcriş, toate stropite cu un Merlot de anul trecut. Muzica, aşa cum era şi firesc, cade în sarcina lui Mărgineanu şi a trupei sale. Nici Dinescu nu se lasă însă mai prejos şi interpretează el însuşi, alături de trupă, o piesă lăutarească. 

image

Ajunşi la Cetate în noaptea dinaintea zilei de filmare, invitaţii s-au simţit atât de bine, încât au hotărât să mai zăbovească o zi în compania gazdei, declarând că au stârnit invidia prietenilor şi că este un loc din care cu greu îţi vine să mai pleci. 

Mihai Mărgineanu s-a născut pe 2 octombrie 1969 la Bucureşti, a absolvit liceul de electronică industrială, apoi Academia Română de Management şi Universitatea Tehnică de Construcţii, Facultatea de Instalaţii. S-a lansat în muzică la 37 de ani, primele piese au fost înregistrate în 2005, fiind iniţial destinate prietenilor săi. S-au răspândit însă pe internet, făcându-l cunoscut astfel şi publicului larg. „Zariţa” este cel de-al patrulea disc semnat Mihai Mărgineanu. Artistul a mai lansat până în prezent albumele „Gore din Chitila” (2005), „Şi îngerii beau vin” (2007), „Pe sub norii de hârtie” (2009). 

„Am iubit, învăţat, părăsit, am fost părăsit, dezamăgit sau fericit şi încă n-am terminat, dar m-am pus pe cântat şi bucurat suflete (inclusiv al meu!)”, declară Mărgineanu pe blogul său, www.mihaimargineanu.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.