De Paste, program de sărbătoare cu ediţii speciale, divertisment şi muzică bună la TVR 2

Ediţii speciale ale emisiunilor „Atenţie, se cântă!”, „Via Sacra”, „Ferma” „Pescar hoinar”, „Confesiuni”, producţii speciale de sezon (precum „Sărbătoarea primăverii”, „De Paşte, mai bine în 2″, Vara începe în 2”), spectacole remarcabile cu maestrul Dan Grigore, Nigel Kennedy sau cu cel mai cunoscut balet pe gheaţă din lume – Ansamblul de Stat din St. Petersburg, documentare religioase şi concerte sunt numai câteva dintre programele pregătite de TVR 2 pentru sărbătoarea Paştelui. Iată mai jos detalii despre acestea:

 

Sâmbătă,  4 mai

 • 9.30: Iepuraşul vine şi la tine – Selecţiuni cu cele mai impresionante momente Iepurasul vine si la tine 1 - foto TVRde la evenimentul organizat de Televiziunea Română şi Primăria Sectorului 3 la Casa Artelor din Bucureşti. Câteva sute de elevi din sectorul 3 au primit de la Iepuraş şi ajutoarele sale un spectacol special de muzică şi dans, cadouri nenumărate şi s-au împrietenit cu vedetele TVR.
 • 14.10: Atenţie, se cântă!  – Ediţie specială de Paşte în care Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc vor avea mai mulţi invitaţi surpriză, dintre care menţionăm Atentie se canta - Alexandra Velniciuc si Horia Moculescudoar doi: compozitorul Andrei Tudor şi îndrăgita interpretă Paula Seling,
 • 16.00:  Memorialul Durerii – O istorie care nu se învaţă la şcoală – Paştele în minele de plumb. În anul 1951, într-o perioadă de intensă represiune a tot ceea ce ţinea de religie, în galeriile minei de plumb de la Baia Sprie, în Duminica Paştelui, a răsunat „Hristos a înviat!”. Neţinând cont de represaliile gardienilor, deţinuţii au luat lumină din lămpaşele preoţilor. InviereRealizator: Lucia Hossu Longin
 • 23.50: VIA SACRA:  Lumina Sfântă la Malul Mării – TVR 2 va transmite în direct ceremonia religioasă de Înviere ce se desfăşoară la malul mării, la Mangalia, la altarul consacrat de ceva vreme acestui eveniment. Locaţia a fost aleasă în cinstea Arhiepiscopiei Tomisului care împlineşte 90 de ani, un moment potrivit pentru evocarea martirilor dobrogeni Pasicrat şi Valentin, soldaţi în armata romană, decapiţati la Durastorum în anul 298. Lumina Învierii va fi adusă anul acesta chiar deLacul lebedelor la Ierusalim de către o delegaţie de preoţi dobrogeni avându-l în frunte pe I.P.S. Teodosie.
 • 0.50: Lacul Lebedelor – Cel mai cunoscut balet pe gheaţă din lume, Ansamblul de Stat din St. Petersburg, a oferit recent, la Cluj-Napoca, un spectacol memorabil cu Lacul lebedelor, de Piotr Ilici Ceaikovski. Peste două tone de gheaţă instalate la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca au format „scena” unei producţii grandioase ce a beneficiat de o coregrafie de excepţie, costume fastuoase şi de măestria celor mai buni balerini patinatori. TVR 2 a înregistrat spectacolul şi va transmite în noaptea de Înviere, în premieră, selecţiuni din acest spectacol eveniment.

Duminică, 5 mai

 • 8.00: Sărbătoarea primăverii – în dimineaţa primei zile de Paşte,Roxana Bădescu vă ureazăHristos a Inviat!” şi vă aduce Lumina în case cu ajutorul tinerilor interpreţi de folclor şi a cântecelor lor. Este vorba de: Olguţa Berbec, Adriana Deaconu, Cristina Vrâncianu, Letiţia Boroi, Doriana Talpeş, Ioana Breda-Morar, Georgiana Pană(nai), OLYMPUS DIGITAL CAMERAIon Pană (vioară), Amalia Uruc, Alexandra Bleaje, George Finis, precum şi grupurile folclorice: Sânzienele din Arad, Rapsozii Oltului, Ciuleandra şi ansamblurile folclorice:  Vişeul din Maramureş, Salba Prahovei şi Junii Cetăţii din Rupea-Braşov.
 • 9.00: Ferma  – Ediţia specială de Paşte va prezenta o parte din pregătirile pe care oamenii din zona montană a judeţului Neamţ le fac pentru Marea sărbătoarea creştină a Învierii Domnului. Participă: preotul Vasile Arsenie (din comuna Fărcaşa, Neamţ); Camelia Alexandru (specialist); Florin Jbanca – fermier;  Dragomir şi Mihaela Petrescu – fermieri;  Karl Liebhardt – fermier;  Mihaela Mărgoci – administrator de pensiune.
 • 10.10: Prietenii Iepuraşului –În prima zi de Paşte, în curtea bunicilor, este sărbătoare mare. Vedete ale emisiunilor pentru copii vin în vizită şi, împreună cu copiii, amintesc momente artistice inedite şi întâmplări hazlii. Bunicii, Iepuraşul aiurit, Alice şi simpatica Madame Geamantan, vor călători printre amintiri într-o emisiune prezentată de: Claudia Nicolau, Alexandrina Halic, Raluca Robu şi Cristian Mitescu. Emisiunea este difuzată simultan şi pe TVR Internaţional şi online pe TVR+.
 • 13.00: Pescar hoinar – Reţete pescăreşti pentru masa pascală – În prima zi de Paşti, de la ora 13.00, emisiunea “Pescar hoinar” îi invită pe telespectatori să afle câteva reţete pescăreşti pentru masa pascală. Deşi obiceiul este ca, de Paşti, fiecareParintele Arsenie Boca roman să aibă pe masă o friptură de miel, realizatorii emisiunii – Eugen Roibu şi Victor Ţăruş – propun pentru masa sărbătorilor de Paşti o delicatesă culinară de sezon: scrumbia de Dunăre.
 • 13.35: Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu – Documentar realizat în 2011 în regia lui Nicolae Mărgineanu, narator fiind actriţa Maria Ploae – Numit Sfântul de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat şi urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul său.
 • 15.10: De Paşte, mai bine în 2 Emisiune în familie în care invitaţi vor fi cântăreţi, actori, sportivi, însoţiţi de familiile lor: Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, cu fetiţa Dora; George Ogăraru cu soţia şi cei 4 copii; Alina Sorescu şi Alexandru Ciucu; Luminiţa Anghel şi familia; Marius Ciprian Pop cu fetiţa; Dominic Dembinski şi Ilinca Goia cu băiatul lor; Maria Crăciun împreună cu mama ei. În emisiune vor cânta: Cobzality, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Aurelian Temişan, Alina Sorescu şi corul de copii, Luminiţa Anghel. Emisiunea poate fi urmărită simultan pe online la TVR+  şi pe TVR HD de la ora 20.30.
 • 18.10: Maeştrii – Despre muzică şi alte nimicuriPe scena Ateneului Român, în concert Dan Grigore 26 aprilie, a avut loc evenimentul „Despre Muzică şi alte nimicuri – Concert-spectacol cu Dan Grigore şi invitaţii săi”. Gazde au fost maestrul Dan Grigore şi Marina Constantinescu, realizatoarea emisiunii „Nocturne” de la TVR 1. Alături de ei, pe scenă au urcat soprana Angela Gheorghiu, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Victor Rebengiuc, Andrei Vieru, Mihai Brâncoveanu şi alţii. Printre spectatorii din sală s-au numărat Călin Popescu Tăriceanu, Emil Hurezeanu, Radu F. Alexandru, Răsvan Cernat, Valeriu Tabără, Andrei Chiliman, Iuliana Tudor, Elise Stan, Felicia Filip. Cele mai importante momente de la acest eveniment vor putea fi urmărite la TVR 2 duminică, 5 mai, de la ora 18.10. Emisiunea este difuzată simultan şi pe TVR HD şi online pe TVR+.
 • 0.40: Concert  Nigel Kennedy  la Teatrul National din Cluj. Supranumit şi “copilul teribil al viorii” – Nigel Kennedy este unul dintre cei mai vânduţi instrumentişti de muzică clasică. Este cunoscut şi pentru faptul că a încercat să popularizeze în rândul tinerilor muzica clasică dar şi pentru că îmbină îndrăzneţ pop-ul şi jazz-ul. Violonistul britanic l-a avut ca professor pe Yehudi Menuhin care, la rândul său, l-a avut ca profesor pe George Enescu. TVR 2 a înregistrat recitalul şi va difuza acum, în premieră, prima parte a spectacolului.

 

Luni, 6 mai

 • 9.25: Petrecerea IepuraşilorIepuraşii au pregătit, ca în fiecare an, o mulţime de cadouri pentru copiii cuminţi. Toţi prichindeii care vor să se distreze de minune sunt invitaţi să vină la TVR 2 la Petrecerea Iepuraşilor unde îi aşteaptă o mulţime de surprize!
 • 15.10: Vara începe în 2 Luni, 6 mai, de la ora 15.10, Liana Stanciu şi Costea Lupescu dau startul la… vară! cu show-ul „Vara începe în 2”. Echipa emisiunii îi aduce în faţa camerei pe câţiva dintre oamenii de radio de referinţă pentru radioascultători Liana Stanciu si Costea Lupescu - foto TVRşi le propune telespectatorilor să-i cunoască şi altfel decât pe calea undelor. Dau pronosticuri legate de hiturile acestei verii oamenii de radio: Bogdan Pavlică (Radio România), Liana Stanciu (Magic FM), dj OLIXCristi Niţu (Kiss FM), Răzvan Popescu (ZUfm), Andi Bănică (Radio 21- Chişinău). Sunt invitaţi Proconsul, Cristina Rus, Krypton, Nicola, Hi-Q şi finalişti ai Fabricii de Staruri: Arpad Torok, Irina Remeş, Doina Spătaru, Andrei Bănică. Emisiunea „Vara începe în 2” este difuzată simultan şi pe TVR HD şi online pe TVR+.
 • 17.00: Confesiuni – În a doua zi de Paşti, de la ora 17.00, Iuliana Marciuc are la Confesiuni un invitat absolut special: maestrul Gigi Căciuleanu, considerat cel mai valoros dansator şi coregraf român al ultimelor decenii.  Alături de trupa Gigi Căciuleanu prezentă în platoul emisiunii, maestrul de renume internaţional va oferi telespectatorilor prin dans, metafore, amintiri – momente de mare încărcătură emoţională. Confesiunile sale vor fi marcate de iubire, pasiune sau disperare – pentruConfesiuni Gigi Caciuleanu2 că invitatul Iulianei Marciuc va rememora cele mai importante momente ale vieţii sale – de la copilăria într-o familie de refugiaţi cu o bunică rusoaică până la „monştrii sacri” cu care a lucrat (Maia Pliseţkaia, Pina Bausch, Svetlana Beriozova, Jean-Christophe Paré, Jean Guizerix sau Wilfride Piollet). Emisiunea este difuzată simultan şi pe TVR Internaţional şi online pe TVR+.
 • 18.10 şi 21.00: Sărbătoarea primăverii – Roxana Bădescu vă aduce în case o adevărată petrecere populară, unde cântecul şi jocul vestesc bucuria Învierii Domnului. Transmisiunea în două părţi îi va avea ca invitaţi pe: Sofia Vicoveanca, Sava Negrean Brudaşcu, Niculina Stoican, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Ion Ghiţulescu, Elena Mândrescu, Valeria Arnăutu, Maria Văduva, Maria Lia Bologa, Gheorghe Gheorghe, Simona Dinescu, Cristian Fodor, Pamfil Roată, Saveta Bogdan,  Dana Dăncilă, Petrică Pană(vioara), Ioan Berci (taragot), grupurile folclorice: Rapsozii Oltului, Ciuleandra din Prahova, Junii Cetăţii din Rupea-Braşov, precum şi ansamblurile folclorice: Doina Gorjului din Tg. Jiu, Salba Prahovei, Muşeţeanca din Brăila, Floare de Colţ din Alba-Iulia, Arcanul din Suceava.
 • 23.20: Milionar la minut – Comedie, adaptare tv de Constantin Dicu după piesa cu acelaşi titlu de Tudor Popescu. Din distribuţie fac parte: Dem Rădulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea. Eroii sunt doi hoţi profesionişti care visează la o îmbogăţire rapidă când le iese în cale un foarte bogat funcţionar în minister – corupt şi cu o familie de parveniţi. Însă în planul lor se interpun un tânăr poliţist şi un vecin curios – vor reuşi cei doi să devină bogaţi?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.