Dana Rogoz a absolvit cursurile primei scoli de fashion business din Romania

Dana Rogoz, prezentatoarea emisiunii “De Suflet”, la ProTv International, este foarte mandra ca a terminat cursurile primei scoli de fashion business din Romania, Artcademy, cursuri oferite de CODECS in parteneriat cu L’Institut Superior Specialise de la Mode in Paris, MOD’SPE Paris.

 “Am avut 1 an de studiu, in care aproape weekend de weekend – vinerea de la 5 la 9 seara, iar sambata si duminica de la 9 dimineata la 6 seara – am fost prezenta la cursuri, in total 500 de ore de studiu. Nu a fost un an usor, dar a meritat pe deplin. Lectorii francezi, cu experienta bogata in industria modei, au avut asteptari foarte mari de la noi, fiind exact aceiasi profesori ai scolii de fashion business din capitala modei – Mod’Spe Paris.

In fiecare duminica aveam evaluare (insemnand ori test, ori un proiect de realizat pe o tema impusa), iar ritmul si nivelul de lucru ridicat m-au ambitionat. Asa ca pot spune ca am fost printre „tocilarii” primei serii, formate din doua grupe (in grupa mea am terminat a doua ;)”, povesteste Dana despre experienta avuta in scoala.

 Cu cateva zile inainte de festivitatea de absolvire, Dana a prezentat proiectul final, la care a lucrat cateva luni, alegandu-si ca tema Presa glossy din Romania.

Am avut emotii cand mi-au strigat numele si mi-au inmanat diploma. Apoi m-au coplesit regretele, gandindu-ma ca aceste cursuri s-au incheiat. Pentru ca ne-am vazut atat de des, pentru ca am petrecut atatea weekend-uri impreuna de dimineata pana seara, evident ca noi, studentii, ne-am imprietenit si am stabilit ca de acum inainte (desi unii colegi nu sunt din Bucuresti), macar o zi pe luna sa ne reintalnim si sa vedem cum a mai evoluat fiecare in acest domeniu”, spunand ca a pornit aceste cursuri din pasiunea pentru moda, le-a incheiat intelegand mult mai bine cum functioneaza industria si care sunt secretele din spatele glamourului de pe catwalk si este convinsa ca anul de studiu la Artcademy o va ajuta pe viitor.  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.