Cum văd Cristoiu şi CTP mutarea de la Realitatea TV

În timp ce Ion Cristoiu crede că avem de-a face cu o „falsă vânzare” pusă la cale de Vîntu, Cristian Tudor Popescu e de părere că schimbarea de acum înseamnă dispariţia personajului public SOV, se arata intr-o analiza publicata de Evenimentul zilei.

 

„Luni (azi – n.r.) i-am pregătit şi eu o surpriză domnului Traian Băsescu„, anunţa Sorin Ovidiu Vîntu vineri, înainte de a intra în arest. Surpriza n-a avut însă atâta răbdare: sâmbătă, EVZ anunţa în exclusivitate că postul Realitatea TV va fi preluat de omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Acesta va deţine 92% din acţiuni. Tranzacţia urmează să fie anunţată oficial în cursul zilei de astăzi.

Sursa foto: Mediafax

 

Ce a însemnat „epoca Vîntu” pentru presa românească? Pornind de la câteva întrebări comune, doi jurnalişti de prestigiu, Cristian Tudor Popescu şi Ion Cristoiu, încearcă să descrie atât modul în care a folosit mogulul SOV media subordonată, cât şi implicaţiile retragerii – cel puţin temporare şi vizibile – ale acestei mișcări.

Cristoiu: „E un modus operandi al lui SOV”

Ion Cristoiu crede că mişcarea de acum nu va schimba mare lucru pentru Realitatea TV. „Realitatea TV nu mai poate funcţiona ca până acum, din contracte şme­chereşti cu statul”. Fără a-l înfiera pe Vîntu „aşa cum îi înfiera «Scânteia» pe chiaburi în 1950”, crede că vom asista la „un război epistolar” şi la un final în care noul proprietar va realiza că a fost păcălit.

„E un modus operandi al lui SOV, mă miră că, după atâtea experienţe nefericite ale victimelor sale – Ioana Vlas, Nicolae Popa -, SOV a mai găsit un nătâng pe care să-l tragă pe sfoară”, mai spune jurnalistul, referindu-se la contractele prin interpuşi în care, de-a lungul timpului, SOV s-a dovedit a fi maestru.

Cristoiu „profeţeşte” că „secretul tranzacţiei” va fi dezvăluit în cele din urmă chiar de Vîntu, care, printre altele, are şi defectul de a fi foarte orgolios.

De cealaltă parte, CTP consideră că suntem martori la dispariţia lui Vîntu din zona vizibilităţii publice: „El nu a existat decât datorită postului Realitatea TV. (…) A cheltuit foarte mulţi bani de pomană şi a decredibilizat presa, transformând Realitatea TV într-o maşinărie de luptă anti-Băsescu, pentru că avea el de rezolvat o problemă personală, ca între derbedei de cartier, cu Traian Băsescu. (…) Vîntu pleacă de acolo şi nu mai are treabă cu acest post”.

 

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.