CRISTIAN TEODORESCU iti da intalnire la PUNCT…

Înscrierile pentru cursurile organizate de Asociația Culturală Control N sunt în plină Punct...desfășurare. Alături de First Draft și Director’s Cut – ambele ateliere focusate pe educație cinematografică – grila de toamnă a asociației inlcude și un curs de creative writing – Punct…

Cea de-a doua ediție a cursului se va desfășura în perioada 17 Octombrie – 19 Decembrie 2013. De-a lungul celor 10 ședințe, scriitorul Cristian Teodorescu dă întâlnire participanților la un curs care le stimulează creativitatea și le oferă o bază de plecare în dezvoltarea pasiunii pentru literatură.

Dedicat atât celor cu experiență în scriitura de proză scurtă, cât și începătorilor, Punct… le oferă participanților o ghidare în descoperirea referințelor literare, în identificarea propriilor teme, în alegerea stilului, în structurarea unei povestiri, în organizarea timpului, în relaționarea cu propria lucrare, urmând ca participanții să scrie un fragment de proză scurtă, la alegerea lor.

Cristian Teodorescu este, în prezent, redactor la ziarul Caţavencii. A debutat, în 1985, cu volumul de povestiri Maestrul de lumini, după ce fusese inclus în volumul colectiv Desant’83. După debut, publică volumele: Tainele inimei (1988), Faust repovestit copiilor (1991), Povestiri din lumea nouă (1996), Îngerul de benzinărie (2003). Este deţinătorul Premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1985) şi al Premiului pentru proză, acordat de aceeaşi Uniune, în 1996. În 2009, a apărut cel mai recent roman al său – Medgidia, oraşul de apoi – pentru care, din nou, a primit numeroase premii.

Având ca partener principal site-ul Liternet.ro, Control N își propune, de asemenea, să promoveze toate lucrările rezultate în urma cursului, precum și autorii lor. Toate lucrările finalizate în cadrul cursului vor fi publicate pe site-ul Liternet.ro. Cristian Teodorescu va alege câștigătorul Bursei Liternet.ro, bursă ce constă în posibilitatea de a avea, timp de 3 luni, o rubrică săptămânală pe Liternet.ro.

Aici puteți citi texte rezultate în urma primei ediții a cursului de creative writing Punct: http://atelier.liternet.ro/arhivarubricii/142/PUNCT.html

Toți cei interesați de oferta cursurilor Control N sunt invitați să acceseze www.controln.ro unde vor găsi mai multe detalii despre cursuri. De asemenea, pagina de Facebook a asociatiei – https://www.facebook.com/controlN – vă stă la dispoziție cu informații multiple despre atelierele noastre.

Înscrierile la cursurile Control N se fac la adresa de email info@controln.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.