Crăciunul la TVR 2: Colinde, concerte, spectacole şi filme

De Crăciun, TVR 2 a pregătit un program special care să  ducă magia Sărbătorilor de iarnă în casele noastre. Concerte, spectacole, ediţii şi transmisiuni speciale, colinde şi filme artistice diverse vor aduce tuturor Sărbători de neuitat.

Papa Francis Vatican Urbi et Orbi

Şi ca în fiecare an, din programul TVR 2 nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: Vigilia di Natale în noaptea de Ajun şi Urbi et orbi, mesajul Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun.

Toate producţiile dedicate Crăciunului difuzate la TVR se vor regăsi ulterior pe TVR+, în secţiunea „Crăciun 2014”.

Miercuri, 24 decembrie de la ora 22.30 – Credo. – Ediţie specială -Transmisiune directă de la Vatican. Ca în fiecare an, TVR 2 va transmite în direct de la Catedrala San Pietro din Vatican atât Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului (în 24 dec. de la ora 22.30), cât şi mesajul Urbi et Orbi către cetate şi către lume a suveranului pontif din prima zi de Crăciun (în 25 dec. de  la ora 13.00).Cele două transmisiuni vor putea fi urmărite, în simulcast, şi la TVR HD. „Crăciunul este o sarbatoare a crestinatii de mii de ani. Rugăciunea, faptele de caritate şi preamărirea lui Dumnezeu sunt cele trei ingrediente ale pregătirii pentru Crăciun, propuse de Papa Francisc.

Miercuri, 24 decembrie de la ora 0.30Shakespeare by & by Căciuleanu (transmisiune în simulcast şi la TVR HD). TVR 2 aduce publicului filmul realizarii spectacolului „Folia,Shakespeare&Co” de Gigi Căciuleanu şi arată, pas cu pas, cum s-a construit acest spectacol de către marele coregraf român Gigi Căciuleanu împreună cu trupa sa de tineri „dansactori”, asa cum însuşi maestrul îi numeşte.

Joi, 25 decembrie de la ora 13.00 – Credo – transmisiune directă de la Vatican: Urbi et Orbi – mesajul şi binecuvântarea Papei adresate „Cetăţii şi Lumii”.Moderator Titi Dincă, alături de invitatul său, preot prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, Decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti.

Joi, 25 decembrie de la ora 14.00 – Cap compas – Ediţie specială de Crăciun (transmisiune în simulcast şi la TVR HD). La 25 decembrie, creştinii din întreaga sărbătoresc nașterea lui Iisus.Cu colinde de bucurie, liturghii speciale, cadouri împachetate frumos, chipuri luminoase, zâmbete, urări de bine, mai inspirate sau clişee care capătă, în căldura acestor zile, farmec. Toate acestea caracterizează Crăciunul de astăzi, cel puțin, în mai toata  lumea. Povestea Nașterii Domnului este reluată în biserici și în căminele tuturor creştinilor, din întreaga lume. Este o ediţie în care Elena Dinu vă invită la Betheleem şi Nazaret, locul naşterii şi a copilăriei lui Iisus.

Joi, 25 decembrie de la ora 19.00 – Trei tenori în Româniao colecţie a celor mai frumoase, emoţionante şi rock-parc-festivalemblematice momente din concertele susţinute de Placido Domingo, Luciano Pavarotti şi Jose Carreras la Bucureşti.

Joi, 25 decembrie de la ora 22.00 Rock în parc The Animals.Trupa britanică a concertat la Arenele Romane în iunie 2013, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional Rock în Parc la care TVR 2 a fost coproducător.

Joi, 25 decembrie de la ora 23.00 – Omul cu chitaraPrezentatorii Eveline Păuna şi Ducu Bertzi vă invită la o ediţie specială de Crăciun  – o seară magică pe care o puteţi petrece alături de Vasile Şeicaru, Alina Manole şi Mircea Baniciu.

Vineri, 26 decembrie de la ora 19.00 – Concert The Piano Guys (The Piano Guys Live at Red Butte Garden, SUA, 2013) –Concert The Piano Guystransmisiune în simulcast şi la TVR HD. Trupa The Piano Guys provine din statul american Utah şi se bucură de o ascensiune meteorică datorită auto-promovării pe internet cu o serie de videoclipuri originale.

Vineri, 26 decembrie de la ora 20.10 – Noapte indigo – Ediţie specială de Crăciun prezentată de Florian Lungu, Mike Godoroja şi Marina Constantinescu – într-un show realizat cu sprijinul Orchestrei Radio, sub bagheta maestrului Ionel Tudor. Nightlosers, Cristi Minculescu, Jazzappella, Irina Popa, AG Noapte Indigo de CraciunWeinberger, Nadia Trohin, Mike Godoroja&Blue Spirit, Marius Mihalache – Back to Swing, Grupul Song,  Big Band Radio – dirijor Ionel Tudor, Mihai Bisericanu şi Radu Gheorghe aduc, la TVR 2, un spectacol de neuitat din care nu vor lipsi hituri îndrăgite – de la cele mai cunoscute cântece de Crăciun la piesele nepieritoare de soul-rock-country-blues.

Sâmbătă, 27 decembrie de la ora 14.10 -Concertul Jingle Ball (SUA, 2014) – Cel mai mare şi mai exploziv eveniment muzicalNoapte Indigo de Craciun1 al anului, concertul intitulat iHeartRadio’s JINGLE BALL 2014 se află la a patra ediţie şi s-a desfăşurat la hotelul MGM din Las Vegas, pe parcursul a două zile. Alicia Keys a ajuns la sufletul publicului cu a sa „We Are Here”, băieţii de la One Direction au ridicat sala în picioare cu „Best Song Ever”, australianca Iggy Azalea a făcut un show incendiar pe piesa ei „Fancy”, iar trupa Coldplay a cântat împreună cu întreaga sală, hitul internaţional „Viva la Vida”.

Sâmbătă, 27 decembrie de la ora 22.20 – Concert: Crăciun cu Michael Buble (SUA, 2013)

Craciun cu Michael Buble afisCântăreţul şi compozitorul Michael Buble este protagonistul acestui eveniment de televiziune produs de reţeaua NBC, care-l prezintă pe superstarul multiplu câştigător al premiului Grammy interpretând cele mai populare melodii de sărbători, alături de invitaţi speciali: Mariah Carey, Mary J.Blige, Sesame Street’s Cookie Monster.

Filme de Crăciun la TVR 2:

Joi, 25 decembrie de la ora 9.10 (în simulcast şi la TVR HD) – film de familie: Spiritul Crăciunului (MISTLETOE OVER MANHATTAN – SUA, 2011).Regia: John Bradshaw. Cu: Tricia Helfer, Greg Bryk

mariah-carey-michael-buble-christmas-specialMoş Crăciun şi-a cam pierdut entuziasmul pentru sărbătorile de iarnă, aşa că soţia lui decide să plece într-un loc în care spiritul Crăciunului există încă din plin: oraşul New York.

Joi, 25 decembrie de la ora 11.10 – film de comedie: Crăciun în Ţara Minunilor (CHRISTMAS IN WONDERLAND – Canada, SUA, 2007).Regia: James Orr. Cu: Patrick Swayze, Matthew Knight, Preston Lacy, Carmen Electra.

Familia Saunders, care include trei copii – Brian, Danny şi Mary – trebuie să se mute din Los Angeles în oraşul canadian Edmonton chiar în ajun de Crăciun.

Joi, 25 decembrie de la ora 16.10 (în simulcast şi la TVR HD) – comedie romantică: Aproape căsătoriţi (NEARLYWEDS – SUA, 2013).Regia: Mark Griffiths. Cu: Danielle Panabaker, Jessica Parker Kennedy, Britt Irvin

Erin, Casey şi Stella descoperă în acelaşi timp că, din cauza unei erori în acte, căsătoriile lor au fost anulate.

Joi, 25 decembrie de la ora 0.10 – film de comedie: Crăciun la Riviera (CHRISTMAS AT THE RIVIERA – Marea Britanie, 2007). Regia: Mark Russell.Cu: Pam Ferris, Barbara Flynn, Anna Chancelor

Ashley Dodds este directorul adjunct al Hotelului Riviera din Eastborne, un pitoresc orăşel maritim din sudul Angliei. Fericit că are în sfârşit ocazia să-şi demonstreze abilităţile de lider, conducând hotelul în perioada Sărbătorilor, Ashley are planuri măreţe: va fi cel mai spectaculos Crăciun organizat vreodată la Riviera.

Vineri, 26 decembrie de la ora 9.10 (în simulcast şi la TVR HD) – film de comdie: Războiul ghirlandelor (BATTLE OF THE BULBS – SUA, 2010). Cu: Daniel Stern, Matt Frewer

Bob Wallace are ambiţia ca, în fiecare an, să aibă cele mai frumoase şi strălucitoare decoraţiuni de Crăciun din zonă. Anul acesta, însă, casa noului vecin pare mai bogat împodobită şi mai luminoasă.

Vineri, 26 decembrie de la ora 16.10 – film de comedie: Mama şi tata din nou la şcoală (MOM AND DAD UNDERGRADS – SUA, 2013).Regia: Ron Oliver. Cu: Kristy Swanson, Scott Grimes

În familia Mills, Megan s-a dedicat carierei, conducând o companie de succes, iar tatăl s-a ocupat de creşterea celor doi copii, ajunşi acum la vârsta studenţiei.

Vineri, 26 decembrie de la ora 23.10 – film de familie: O bonă pentru sărbători (HELP FOR THE HOLIDAYS – SUA, 2012).Regia: Bradford May.Cu: Summer Glau, Eva La Rue, John Brotherton

Deşi mulţumită să lucreze în echipa lui Moş Crăciun, Christine ar vrea să vadă cu ochii ei cum se trăieşte… mai la sud de Polul Nord.

Sâmbătă, 27 decembrie de la ora 10.10 – film de animaţie: Arthur şi minimoşii (ARTHUR AND THE INVISIBLES – Franţa, 2006).Regia: Luc Besson.Cu: Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour

Arthur, un băieţel de zece ani foarte isteţ, locuieşte cu bunica lui într-o casă de ţară ce urmează a fi demolată – pentru a face loc unui bloc cu multe etaje.

Sâmbătă, 27 decembrie de la ora 16.10 – Film: O noapte minunată (ONE SPECIAL NIGHT – SUA, 1999).Regia: Roger Young. Cu: Julie Andrews, James Garner

Robert Woodword îşi vizitează soţia, foarte bolnavă, internată într-un sanatoriu. Din pricina unei furtuni de zăpadă, el nu găseşte un taxi care să-l ducă înapoi acasă.

Sâmbătă, 27 decembrie de la ora 20.10 – Film cu 4 premii Oscar: Discursul regelui (THE KING’S SPEECH – Marea Britanie, 2010). Regia: Tom Hooper. Cu: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter

Filmul are la activ 4 premii Oscar 2011 (pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, regie şi scenariu original), 8 nominalizării la premiile Oscar 2011, Globul de Aur 2011 pentru cel mai bun actor (Colin Firth) şi 7 premii BAFTA 2011

Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, prinţul Albert – devenit George VI – se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor

regale după ce fratele său, Edward, abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală britanică.

Sâmbătă, 27 decembrie de la 23,20 – Film de comedie: O şansă la iubire (FRIEND REQUEST – SUA, 2013).Regia: Bradford May.Cu: Erin Krakow, Ryan McPartlin

După ce l-a cunoscut într-o galerie, Sam îşi face curaj şi-l contactează pe fotograful Heath Madsen prin intermediul website-ului său. Conversaţiile decurg în mod plăcut şi, după un timp, tânăra acceptă o invitaţie acasă la Heath. Aici, însă, o aşteaptă o surpriză: cel cu care comunicase până atunci era fiul precoce al lui Heath, Donny. Cei doi adulţi încearcă să rezolve stânjenitoarea încurcătură şi adevărata conversaţie abia acum începe…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.