Colecţia colecţionarului

Ceas de buzunarUn proverb spune că ”Promisiunea este datorie curată !” şi fiindcă în numărul precedent mi-am luat angajamentul să vă povestesc câte ceva despre eforturile pe care le faci ca să-ţi dezvolţi, restaurezi şi întreţii o colecţie, iată-mă că m-am prezentat din nou în faţa dumneavoastră cu un nou articol.

Este foarte simplu să te apuci să colecţionezi ceva (monede, ceasuri, şerveţele, timbre, reviste, orice), partea dificilă va interveni atunci când pasiunea ta va începe să-ţi invadeze tot mai mult spaţiul locativ, acesta din urmă micşorându-se direct proporţional cu expansiunea colecţiei tale; de abia acum începi să înţelegi cum se simt sălbăticiunile pădurii, când habitatul lor este restrâns de defrişările oamenilor.

CEAS RIMA 4 jewels 2E în regulă, ai început să colecţionezi ceasuri (subsemnatul de ani de zile !), chiar ai reuşit să fii recunoscut pentru colecţia ta, vânzătorii din târgul de vechituri te cunosc deja şi strigă după tine în gura mare atunci când au o piesă deosebită pe care ţi-o doreai de mult. Totuşi ATENŢIE, mulţi negustori vor încerca să profite de pasiunea ta şi de dorinţa de a avea un anumit ceas şi îţi vor cere un preţ exorbitant, sfatul meu este să vă prefaceţi indiferent şi să treceţi mai departe, veţi fi cu adevărat surprinşi când veţi auzi cum preţul scade brusc ca de ”Black Friday”, de acum începeţi să fiţi dumneavoastră cel care dictează preţul.

Ceas ZariaChiar şi materialele de întreţinere a unei colecţii de ceasuri sunt speciale şi cu preţuri pe măsură, fiindcă nu vei putea să iei şerveţele de masă şi spirt ca să-ţi cureţi ceasurile de praf, fiindcă stratul de vopsea şi părţile metalice vor fi afectate în scurt timp. De asemenea nu vei putea să cumperi o canistră de ulei de rafinărie (Ploieştiul meu are 4 rafinării), ca să ungi mecanismele ceasurilor tale, deoarece în scurtă vreme vei avea un cimitir de ceasuri. La achiziţionarea de noi piese de colecţie nu uita de ”puterea Internetului”, unde poţi să găseşti tot ceea ce doreşti tu şi poţi achiziţiona un ceas plătind cu un link exchange, un G+, un Like, un Share şi nişte Tweet.

În regulă, acum ai şi spaţiul de expunere suficient, şi o colecţie vestită, este momentul să începi să te gândeşti la mai multă securitate pentru tine şi colecţia ta, pentru că sunt destui aceia care doresc să-ţi invadeze spaţiul tău şi să-ţi sustragă colecţia; chiar dacă tu nu-i cunoşti, asta nu înseamnă că ei nu există. O cameră web, subtil camuflată,  conectată non-stop, care să stocheze imaginile pe hardul tău de 1,5 TB nu are cum să facă rău niciodată şi cine ştie poate că vreodată îţi vei mulţumi pentru această idee pe care ai avut-o.

Ceasurile sunt lucruri pe care mulţi doresc să le aibă, însă foarte puţini se CEAS_CLABAîncumetă să le colecţioneze, poate şi pentru faptul că aceştia sunt conştienţi de faptul că o colecţie este consumatoare de energie şi de resurse. Aşa că gândeşte-te bine dacă-ţi doreşti cu adevărat acest lucru.

FOTO: robertcodescu.blogspot.ro

Aminteşte-ţi că ceasul vechi de 4 decenii pe care l-ai achiziţionat cu 25 de lei şi-a mărit instantaneu valoarea, deoarece, ajuns în colecţia ta, oferta de pe piaţă este cu unul mai puţin, iar piesele de colecţie sunt ca vinul, cu cât Genova antimagneticsunt mai vechi, cu atât sunt mai valoroase. Un ceas care nu se mai fabrică este cu atât mai valoros şi mai greu de întreţinut, deoarece piesele pentru Aradora bunicilor tăi nu se mai găsesc de mult, iar cei câţiva (din ce în ce mai puţini) ceasornicari vor şti să exploateze la maxim pasiunea ta pentru lumea ceasurilor şi-ţi vor percepe nişte tarife care te vor face (uneori) să-ţi zici că te laşi de colecţionat; dar asta până când un nou ceas pe care ţi-l doreai de multă vreme apare pe piaţă.

 

Colecţiile NU se vând niciodată, deoarece o colecţie reprezintă o pasiune, iar când îţi cultivi o pasiune pui şi suflet, iar sufletul nu este de vânzare !!!

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.