“Cetatea femeilor”, filmul lui Federico Fellini, la Pro Cinema

• Pe 17 martie, in prima editie “CineTePrinde” din acest an

De toate varstele si sub toate infatisarile, in varsta si experimentate sau dimpotriva, tinere si inocente, figuri materne sau nimfe seducatoare – toate se vor regasi in “Cetatea femeilor”, filmul propus de Cristian Tudor Popescu pentru prima editie din acest an a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata de Pro Cinema sambata, 17 martie, de la ora 22.00.

Federico Fellini semneaza scenariul, dar si regia acestui film, al carui protagonist este Marcello Mastroiani. Toate tipurile posibile de femei sunt prezente intr-o singura fantezie, iar eroul lui Fellini, Snaporaz, este plasat chiar in centrul acesteia.
Personajul interpretat de Marcello Mastroiani se afla intr-un tren si chiar in fata sa o femeie foarte frumoasa ii trezeste cele mai senzuale ganduri. In numai cateva momente, o idila pare sa se infiripe intre cei doi, insa tanara coboara din tren, iar Snaporaz o urmeaza. Eroul lui Fellini se trezeste intr-un hotel, in care urmeaza sa aiba loc o conferinta feminista. Dominat, hartuit, transformat intr-un obiect sexual, singura dorinta a lui Snaporaz este aceea de a scapa de-acolo in cel mai scurt timp.

Un adevarat catalog al emotiilor, de multe ori grotesti, momente caustice impotriva feminismului agresiv si multa fantezie sunt cateva dintre trasaturile stilului lui Fellini in aceasta drama, care insa creeaza mai degraba tipuri de oameni decat caricaturi”, spunea o publicatie italiana despre “Cetatea femeilor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.