Ce vedem in weekend la TVR Cultural

•Sâmbătă, 17 martie, ora 16.15 – Magia Pinto-Pollak. Prima parte

În 2011, Compania israeliană Inbal Pinto a adus în faţa publicului de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, două dintre spectacolele aflate în repertoriul acestei trupe de teatru-dans, cunoscute pe plan mondial. Un bun prilej pentru echipa TVR de a afla mai multe din secretele cuplului creator, alcătuit din coregrafa Inbal Pinto şi regizorul Avshalom Pollak.

Cei doi autori ai spectacolelor recurg la mijloacele dansului, ale pantomimei sau ale acrobaţiei, pentru a construi universuri scenice proprii, în care grimasa stă bine alături de aeriana frumuseţe a gestului coregrafic. Un zâmbet trist învăluie lumea suprarealistă a acestor clovni şi colombine obosite, în care toată lumea manipulează pe toată lumea.
O temă pe care cu greu ţi-o poţi imagina dezvoltată într-un discurs coregrafic, dar pe care cei doi talentaţi autori au curajul să o elaboreze artistic.
Partea a doua a documentarului realizat de Sanda Vişan poate fi urmărită sâmbătă, 24 martie, de la ora 16.15, la TVR Cultural.

•Duminică, 18 martie, ora 15.45 – Am vrut să fiu …actor

Virgil Ogăşanu – Prima parte

Virgil Ogăşanu a debutat în rolul profesorului Miroiu din „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian. Se întâmpla în 1964, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Un an mai târziu, devenea angajat al Teatrului Bulandra, teatru căruia i-a rămas fidel şi astăzi.

“La 20 de ani iubeam ideea de a fi un viitor actor, la 40 de ani mi-am dat seama că este o muncă de minier şi mi-a plăcut, pentru că iubesc munca”, spunea Virgil Ogăşanu, la 70 de ani. Un documentar portret realizat pentru TVR Cultural de Sînziana Miloşoiu.
Seria de documentare este realizată de TVR Cinema şi îşi propune să continue şi să completeze telerecitalurile de actori realizate de TVR Cinema, aducând în faţa telespectatorilor portretele diferitelor personalităţi care alcătuiesc Arhiva de Aur a Televiziunii Române.
Partea a doua a documentarului poate fi urmărită duminică, 25 martie, de la ora 15.45, la TVR Cultural.

• Duminică, 18 martie, ora 19.00 – Din suflet… pentru viaţă
Spectacol umanitar

O seară de poezie, muzică şi dans a fost organizată de Institutul Cultural Român, alături de Teatrul Odeon şi de Asociaţia Cristianika. Totul, cu un scop nobil: salvarea vieţii unui copil care, la doar 16 luni, nu mai are un rinichi, o parte din ureter şi doi ganglioni. I-au fost extirpaţi, fiindcă este bolnav de cancer. Acum, parinţii săi încearcă să-i salveze viaţa, într-o clinică din Germania. Şi au nevoie de ajutorul tuturor, pentru a putea susţine acest tratament.
Au venit din toată inima la spectacolul regizat de Alexandru Dabija, oferit de Teatrul Odeon, mari actori şi interpreţi, printre care Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Teodora Enache, Răzvan Mazilu, Rodica Mandache şi Marius Manole.
Contribuiţi şi dumneavoastră la salvarea lui Alexandru, bucurându-vă de calitatea unui spectacol umanitar.
Producător: Sanda Vişan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.