Catalin Scarlatescu, un bucatar pasionat de sailing

Juratul MasterChef, Catalin Scarlatescu, si-a facut o traditie din a merge de cel putin doua ori pe an cu barca pe mare. Sailingul este una dintre pasiunile lui si nu trece nici o vara fara a se bucura de linistea sau agitatia marii, de nesfirsitul albastrului, de ineditul locurilor si de adrenalina aventurii.

Juratul MasterChef s-a intors de curind dintr-o noua aventura pe mare, petrecuta la bordul unui velier cu 5 cabine, Bavaria 50, alaturi de prietenii sai, pasionati si ei la rindul lor de seilling, impreuna cu care a traversat Marea Adriatica pina in Venetia.

La bordul vasului s-a aflat si Radu Balasiu, un amic de-al lui Catalin, din Brasov, pe care acesta il considera cel mai bun skipper din tara. De data aceasta, punctul de plecare ales de Catalin Scarlatescu si ceilalti 9 pasageri a fost Croatia, din capul cel mai sudic al Istriei, din Pomer. De aici au urmat calea spre superba Venetie, unde au pretrecut doua nopti.”Ne-am intors inspre Istria in Rovinj, dupa care am intrat in Arh Kvarner, insula Cres. In Croatia am vizitat si un parc national, cu antilope, caprioare, brioni, capre”, povestete incintat Catalin Scarlatescu. Juratul MasterChef si prietenii sai au petrecut o saptamina magnifica la bordul vasului, parcurgind in total 250 in mile marine (350 de km).

Pe vas, Catalin si-a rasfatat prietenii cu paste cum numai el stie sa faca, dar si cu multe alte delicatese. “Chiar daca nu am pescuit, pentru ca nu era voie, am cumparat peste, pe care l-am pregatit in fel si chip pentru prietenii mei”, povesteste juratul MasterChef.
Catalin Scarlatescu a prins gustul marii in anul 1994, cind a lucrat pe un vapor de 15.000 DW. Acum 3 ani, Catalin a hotarit sa alature permiselor sale de C si D si pe cel de categoria S, acesta fiind special pentru seilling. Catalin Scarlatescu si echipa sa au avut parte de vreme buna pe tot parcursul aventurii lor.

Intrebat cum anume se descurca cu orientarea in mijlocul unei mari nesfirsite, el spune ca ii place sa foloseasca si tehnologia moderna, dar gaseste mult mai mult farmec in a te orienta pe harta. “Folosim si GPS, insa mie imi place sa ma ajut si de harti. Practic, iti trebuie o busola, un compas si un repertoar pentru a te ghida. In general avem prognoze valabile pe 2 zile inainte si, in functie de vreme, modificam ruta sau nu, dar, daca ne prinde vreo furtuna, nava e dotata si pentru genul asta de situatii. Cand vremea e proasta, navigam cu panzele foarte putin scoase. Iar in cazurile cele mai rele, acostam daca e cazul”, povesteste Catalin.

Cea mai frumoasa vacanta pe care a avut-o pe mare a fost chiar anul trecut, cind Catalin a plecat cu vasul din Atena si a navigat pina la Santorini si inapoi. Anul acesta, Catalin Scarlatescu mai planuieste inca o aventura pe mare, in august, cind intentioneaza sa mearga cu barca in Ciclade.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.