Care sunt cazurile in care fisa medicala pentru permis auto este obligatorie?

Unul din documentele care cauzeaza probleme celor care vor sa obtina sau sa isi schimbe permisul este fisa medicala. Multi nu stiu cand este obligatorie si sunt pusi in situatii dificile cand constata ca le lipseste acest document.

De aceea este necesar sa clarificam acest subiect, pentru a veni in sprijinul celor interesati. Este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto? Iar daca este, care sunt cazurile in care trebuie sa o detii?

In primul rand, sa stabilim ce este acest document.

Fisa medicala pentru permisul auto este un certificat emis de o unitate medicala autorizata, care stabileste daca cei care solicita un permis auto sunt apti din punct de vedere al starii de sanatate pentru a conduce autovehicule.

Care sunt cazurile in care fisa medicala pentru permisul auto este absolut obligatorie?

Pentru permise cu o noua valabilitate, fisa medicala nu trebuie sa lipseasca de la dosar. Facem referire aici la dosarele pentru obtinerea pentru prima data a permisului de conducere sau de inlocuire a celui expirat.

Exista si cazuri in care nu ai nevoie de aceasta fisa, precum acelea in care:

– permisul a fost pierdut;
– permisul a fost furat;
– permisul a fost deteriorat;
– titularul permisului si-a schimbat numele.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea fisei medicale pentru permisul auto?

Pentru a obtine fisa medicala, trebuie sa te prezinti la o unitate medicala specializata cu urmatoarele documente:

– Buletin / Carte de identitate;
– Fisa de scolarizare – in cazul celor care urmeaza scoala de soferi;
– Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);
– Ochelari de vedere (daca este cazul).

Este foarte important de retinut faptul ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Cum poti obtine rapid si facil fisa medicala?

Pentru a dobandi sau a-ti reinnoi permisul de conducere, StandardMed este o clinica acreditata, care ofera cel mai bun raport calitate-pret pentru fisa medicala pentru permisul auto, dar si punctualitate si seriozitate maxima.

Situata in centrul Bucurestiului, in zona Armeneasca, pe bulevardul Carol I la numarul 45, clinica acreditata StandardMed iti ofera posibilitatea de a obtine fisa medicala intr-o singura vizita, in doar o ora si jumatate! Astfel, nu mai e nevoie sa pierzi timpul pe holurile diverselor clinici sau pe la diferite ghisee.

Pentru pretul de doar 125 de Lei, vei obtine fisa medicala pentru permisul auto rapid si usor! In situatia in care acest interval este depasit, ti se va restitui 50% din suma platita.

Timpul costa bani si nu toata lumea isi permite sa piarda ore in sir pe holurile clinicilor medicala de la periferie sau la cozi interminabile de la ghisee. Iata deci de ce iti oferim cea mai buna solutie, care te va ajuta sa economisesti si timp si bani! Vino acum la StandardMed si obtine fisa pentru permisul auto rapid si ieftin, cu o singura deplasare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.