CANNES 2012: Filmul lui CRISTIAN MUNGIU a luat doua premii. MICHAEL HANEKE a câştigat Palme d’Or

Cristian Mungiu şi-a adjudecat duminică premiul pentru scenariu, pentru pelicula „După dealuri”, cu care a fost prezent în acest an în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul a fost distins şi cu premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, relateaza MEDIAFAX.

Cristian Mungiu a declarat, duminică, la gala de premiere de la Cannes, că în spatele poveştii din „După dealuri” există „oameni care au suferit cu adevărat”, amintind că filmul este bazat pe fapte reale.

FOTOhttp://procinema.ro

„Mă bucur să mă aflu aici. Nu ştii niciodată când ţi se mai dă această ocazie„, a spus Cristian Mungiu pe scena de la Palais des Festivals, unde se desfăşoară ceremonia de premiere.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului „După dealuri/ Beyond the Hills”, înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut, cu titlul „Provizoriu”.

Filmul „Amour” de Michael Haneke a obţinut premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2012. „Mulţumesc mult. Sunt foarte fericit să fiu alături de actorii şi echipa mea aici”, a spus Haneke pe scenă, la primirea marelui premiu al Festivalului de la Cannes. Regizorul austriac Michel Haneke este pentru a doua oară luareat al Palme d’Or, el obţinând această distincţie şi pentru „Panglica albă” în 2009.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.