Bill Cosby şi Roman Polanski, excluşi din Academia Americană de Film

Bill Cosby şi Roman Polanski au fost excluşi din Academia Americană de Film, prestigioasa instituţie care acordă premiile Oscar, a anunţat joi aceasta, citată de DPA şi AFP.

„Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită”, a explicat într-un comunicat Academia.

„Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane”, se adaugă în comunicatul instituţiei, care a promulgat un nou cod de conduită în luna decembrie, destinat limitării hărţuirii în industria cinematografică, potrivit Agerpres.

Bill Cosby a fost găsit vinovat, pe 26 aprilie, de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat – în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani.

Polanski a fost inculpat în 1977 în SUA pentru violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul.

One thought on “Bill Cosby şi Roman Polanski, excluşi din Academia Americană de Film

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.