B1 TV, amendat cu 15.000 lei pentru limbajul injurios si acuzatiile lui Moraru la adresa Gabrielei Vranceanu Firea

CNA a amendat joi postul B1 TV cu 15.000 de lei pentru emisiunea „Nasul” din 1 iunie, in care moderatorul Radu Moraru a folosit un limbaj injurios la adresa Gabrielei Vranceanu Firea si i-a adus acesteia acuzatii, fara a-i da posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere, potrivit Mediafax. Forul a considerat ca Moraru n-a respectat principiile impartialitatii si echilibrului, avandu-l ca invitat in studio doar pe Cristian Boureanu, care, la randul lui, a facut „aprecieri de natura sa lezeze imaginea si onoarea” realizatoarei TV de la Antena 3 si a trustului Intact, dupa cum se arata intr-o sesizare trimisa de Firea si echipa „Stirea zilei” la CNA, scrie Hotnews.

Potrivit sesizarii, in emisiunea „Nasul” din 1 iunie:

  • „S-au folosit cuvinte jignitoare, injurioase, nu a fost luat in considerare punctul de vedere al Doamnei Gabriela Vranceanu Firea, care nici nu a fost invitata in emisiune (in platou sau la telefon), pentru a-si exprima opinia, in legatura cu incidentul de la emisiunea Stirea Zilei din seara precedenta”.
  • „In plus, nici nu i-a fost citit mesajul scurt scris trimis de aceasta moderatorului, Radu Moraru, pe telefonul personal. In concluzie, Domnul Moraru a dat dovada de partinire, lipsa de obiectivitate, refuzul de a asculta si cealalta parte implicata intr-un incident, degenerarea limbajului folosit, lipsa de impartialitate”.

Dejectii care curg secunda de secunda la trustul Intact”, „Sleahta de la Intact Media Group”, „Ce face Antena 3 este terorism de presa, instigare la violenta„, „Canale care dejecteaza ura, minciuni, intimidari, jeg” si “din putul gandirii proprii” (cu referire la Gabriela Vranceanu Firea, n.r.) sunt doar cateva dintre aprecierile facute de Radu Moraru, in timpul emisiunii. Invitatul sau, deputatul Cristian Boureanu a lansat, la randul lui, afirmatii precum: “puteam sa o intreb (pe Gabriela Firea), daca a baut, daca s-a drogat”, „intrebarea cu amantul mi-a venit asa, din ce am citit prin presa, in 15 ani”.

Citeste totul aici

One thought on “B1 TV, amendat cu 15.000 lei pentru limbajul injurios si acuzatiile lui Moraru la adresa Gabrielei Vranceanu Firea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.